(advertenties)
(advertentie)
In de vorige update van Suver Nuver-voorzitter Rinus Beintema was te lezen hoe de medical social club onder vuur van de belastingdienst ligt. Nu een aantal weken later blijkt er nog niets te zijn gebeurd. De gemoederen zijn dus weer even gesust en dat geeft de drukke activist tijd om de uitbreiding van zijn projecten voort te zetten. Zo komen er veel nieuwe locaties en start de stichting een eigen analyse-laboratorium om cannabis te testen.

Uitbreiding voor de deur

De rust lijkt wedergekeerd bij onze organisatie. Er zijn geen verdere invallen of ongewenste bezoekjes aan kwekerijen geweest. Helaas is er ook geen nieuws van het fiscale front, een storm in een glas water mag je het gerust noemen.

De inloopmiddagen in Groningen zijn drukker dan ooit!

Gelukkig zijn de inloopmiddagen in Groningen drukker dan ooit! Erg blij ben ik met alle steun van onze leden uit deze provincie, die duidelijk maken hoezeer wij gewaardeerd worden om het werk dat wij daar doen. Na het tweedaagse cannabis-festival op 19 & 20 april gaan we dan ook van start met ludieke acties in de provincie Groningen, om tot het door mij zo gewenste gesprek te komen met politici en OM uit deze regio.

De gesprekken met franchisenemers in de regio Limburg en Brabant zijn in de afrondende fase. Inmiddels liggen er ook al aanvragen voor clubs in de regio’s Utrecht en Tilburg. Met een beetje geluk gaan we later deze week de huurcontracten ondertekenen voor een locatie te Kerkrade. De naam ervan wordt waarschijnlijk Social Club Parkstad.

Parkstad is een bestuurlijk samenwerkingsverband in Zuidoost-Limburg, met in totaal 255.000 inwoners. De gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Nuth, Voerendaal, Simpelveld en Onderbanken vormen samen Parkstad.

Geweigerd in Den Haag

Ook zijn we inmiddels druk bezig met het zoeken van een geschikte locatie in Den Haag. De eerste bezichtiging van een pandje in de Molenstraat in de politieke hoofdstad was opmerkelijk te noemen. Zoals gebruikelijk ga ik transparant te werk en heb ik de makelaar en eigenaar netjes gemeld wat een social club als informatiecentrum inhoudt.

Maar voor het eerst ben ik door een pandeigenaar geweigerd vanwege de werkzaamheden die ik met mijn organisatie verricht. Persoonlijk denk ik dat het meer te maken had met de locatie zelf. We hadden namelijk graag in een pandje gezeten dat op nog geen kilometer van het binnenhof zit en nog geen 50 meter van het koninklijk paleis.

De locatie die Rinus voor ogen had voor de Social Club in Den Haad ligt precies tussen het paleis van de koning en het binnenhof in.

Het leek me wel grappig om onze Willem te kunnen begroeten als hij zijn dagelijkse boodschapjes doet in deze buurt. Natuurlijk geven we het niet zo gemakkelijk op en gaan we volop bezig met het zoeken naar een soortgelijke locatie.

Testen in eigen analysebedrijf

Ik kan u mededelen dat wij ook een locatie gehuurd hebben waarin we een analysebedrijf gaan starten. Ten eerste hebben wij zelf een groot belang bij de mogelijkheid om onze producten te kunnen testen en de wietolie te kunnen voorzien van een batchnummer en QR-code. Daarnaast gaan we het ook mogelijk maken voor particulieren en coffeeshops om hun producten te laten testen op cannabinoïden-content.

Dankzij de input van onze onderzoekswetenschapper gaan wij dit bedrijf inrichten volgens de correcte richtlijnen voor een analyse-laboratorium. Via een veilingsite hebben we een grote hoeveelheid laboratorium-apparatuur op de kop getikt. Waaronder speciale afzuigkasten met filters, microscopen, lab-meubilair en meer van dat soort zaken. Nu is er een team van vrijwilligers bezig om de locatie geheel schoon te maken en opnieuw in te richten.

Vrijwilligers

Ik wil hierbij dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers heel hartelijk te bedanken voor het harde werk dat zij voor ons verrichten. Het blijft bijzonder dat zoveel mensen bereid zijn om ons te versterken en het project vooruit te duwen.

Ook ben ik bezig met het samenstellen van een cursus om vrijwilligers te trainen die tijdens de inloopmiddagen mensen te woord gaan staan. Tot nu toe vragen wij de vrijwilligers om een aantal keer mee te draaien tijdens de inloopmiddag te Leeuwarden, dit blijft namelijk onze drukst bezochte locatie. Daar zijn momenteel een aantal vrijwilligers uit de regio Almelo aanwezig om ervaring op te doen.

Vrijwilligers zoals Astrid (rechts op de foto) maken het mogelijk om duizenden mensen te informeren over het gebruik van medicinale wietolie. [Foto: Mediwietsite redactie]

Almelo

We gaan namelijk per 1 april in Almelo van start met de eerste informatiemiddag in de bibliotheek. Leuk detail hierbij is dat de regionale politiek dit initiatief een warm hart toedraagt. Ook de regionale kranten zullen deze week hierover publiceren en zal er een officieel persbericht uitgaan.

Het moge u duidelijk zijn dat wij erg blij zijn met het harde werk van de vrijwilligers aldaar. Dat we nu ook warm ontvangen worden door de regionale politiek versterkt ons in onze werkzaamheden. Het plan is om te gaan rouleren in de diverse bibliotheken en meerdere grotere steden in deze regio aandoen.

Kortom, voor mij persoonlijk zitten er te weinig uren in een dag maar doe ik mijn best om alles in goede banen te leiden.