(advertenties)
(advertentie)
Het in Friesland ontstane Suver Nuver dekt – wanneer het straks in december de deuren van drie nieuwe locaties opent – in totaal 75 procent van Nederland; maar met die groei komen ook problemen. Of liever gezegd, uitdagingen. Uitdagingen die voorzitter en pro-actief cannabisactivist Rinus Beintema niet uit de weg gaat, zo schrijft hij zelf:

De dure feiten

Het aantal één euro donateurs stijgt ten opzichte van het aantal tien euro donateurs; en het aantal kostendekkende donaties neemt ook af ten opzichte van de leveranties vanuit de stichting. We bereiken een punt waarbij het aantal nieuwe leden wel gestaag blijft stijgen. Maar het aantal mensen die de strijd met hun ziekte verliezen of weinig tot geen baat hebben bij wietolie en dus stoppen als donateur heft die stijging met zo’n 30 procent op.

Met de opening van nog drie nieuwe locaties huren we in totaal acht locaties [in Almelo maakt de stichting dankbaar gebruik van de bibliotheek om patiënten te ontvangen, red]. De daarbij behorende financiële verplichtingen en de kosten voor de productiemedewerkers – die netjes wit betaald worden – zorgen ervoor dat de inkomsten van de stichting ongeveer gelijk zijn aan de uitgaven.

Het aantal donaties weegt momenteel nauwelijks op tegen de uitgaven van de stichting. [Foto: shutterstock/underworld]

Administratie professionaliseren

Vanaf 1 januari 2018 gaan we daarom het geheel van de logistiek en productie professionaliseren; en de administratie en dergelijke automatiseren voor betere controle-mogelijkheden en efficiëntere bestel verwerkingen. Deze vernieuwingen moeten zorgen voor een accuraat systeem waarbij de donateurs en wij als leverancier veel meer controle hebben over het geheel.

Binnenkort heeft Suver Nuver meer te bieden dan alleen dit zakje verdunde wietolie.

De opstart van ons eigen analyse-laboratorium vergt helaas meer tijd dan gedacht. Dit komt voornamelijk door wachttijden van vergunningen en de bestelde apparatuur. Toch hopen wij in januari 2018 van start te gaan met het analyseren van cannabinoïden en andere werkzame stoffen in onze producten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit alles gaat zorgen voor een nog transparanter situatie voor beide partijen.

Hulp gezocht

In het nieuwe jaar vraag ik ook uw hulp, bijvoorbeeld bij het organiseren van lezingen voor organisaties in uw regio. Denk aan lokale politici zoals onlangs in het dorpshuis te Loppersum of de lezing in de Kurios kerk die ik gaf voor de reuma vereniging Leeuwarden of de lezing in het UMCG die vanuit de GGZ Groningen georganiseerd werd.

Ik heb gemerkt dat er veel vraag is naar informatie over legalisering, opkweek van medicinale cannabis en het gebruik van wietolie. Ook is het mijn bedoeling om in 2018 zoveel mogelijk media-aandacht te generen, om toch ook vooral het medicinale gedeelte van de cannabisplant in beeld te brengen. Hier kunt u ook aan bijdragen door actief mee te zoeken naar media die hier over willen publiceren en in contact te brengen met de stichting.

Vernieuwd menu

Vanaf januari zal de stichting ook een breder assortiment cannabis-producten aanbieden, bovenop het al bestaande aanbod. Denk hierbij aan (nog) sterkere soorten wietolie (tot 1:1 verdund), CBD/THC vaporizerpennen (E-sigaretten met THC of CBD), CBD-pasta, edibles (eetbare vormen van cannabis) en meer.

Deze vaporizerpennen met THC zitten vanaf het nieuwe jaar in het assortiment van de stichting.

 

Al onze producten zullen uiteraard worden getest op schadelijk residu ende cannabinoïden-inhoud. Natuurlijk houden wij ook vast aan de sociale insteek, zodat onze producten voor iedereen beschikbaar en bereikbaar zullen blijven. Laat het nieuwe jaar maar komen!

[Openingsfoto: Facebook]