(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: november

Dat Suver Nuver de snelst groeiende social club (keten) is in Nederland hoeven wij Mediwietsite-lezers niet meer te vertellen. Maar dat het zó snel ging in 2017 had niemand durven dromen. Tóch gebeurde het en kondigde voorzitter Rinus in november aan drie  nieuwe vestigingen te openen in één week en hij zette daarmee de teller op 9 fysieke locaties.

Suver Nuver opent drie nieuwe vestigingen in één week!

Introductie behoeven ze op Mediwietsite niet meer, de cannabis social clubs Suver Nuver onder leiding van Rinus Beintema. De Friese wietkweker verzon het concept op zijn zolderkamer en groeide in drie jaar uit tot een enorme organisatie met talloze vrijwilligers. Met de opening van drie nieuwe locaties in december zet Rinus de teller van fysieke clubs alweer op 9!

Wietolie informatiecentrum

Op 4 december aanstaande opent Rinus Beintema op de Laan van Nieuw Guinea 95 in Utrecht de deuren van zijn zevende Suver Nuver cannabis social club. Tijdens de wekelijkse inloopmiddag, op maandag tussen 13.00 en 17.00 uur, kunnen de velen geïnteresseerden daar terecht bij vrijwilligers Sander en Ragnar; met vragen over het alsmaar populairder wordende volksmedicijn wietolie.

Rinus vergaarde internationale bekendheid door zijn controversiële aanpak

Het concept van de markante wietkweker begon ruim drie jaar geleden op een zolderkamer in Leeuwarden. Rinus merkte dat mensen in zijn directe omgeving enorm veel baat hadden bij het plantaardige middel, dus besloot hij dit laagdrempelig en betaalbaar beschikbaar te willen maken voor Nederlandse patiënten.

Een jaar later was de eerste CSC Suver Nuver op de Lorentzkade in Leeuwarden geboren. Een clubhuis waar men persoonlijk advies kan ontvangen en lid kan worden van de stichting om tegen een kostendekkende donatie illegale wietolie te kunnen ontvangen.

Snelle groei

Er bleek echter zoveel vraag naar deze wietolie, en de nationaal verspreide achterban groeide zo snel, dat het openen van nieuwe locaties niet lang kon uitblijven. In navolging van Utrecht openen daarom in dezelfde week – op respectievelijk 5 en 8 december – ook nog Suver Nuver locaties in Rijswijk en Eindhoven. Dat zet de teller in totaal op negen fysieke locaties, nog vóór het nieuwe jaar.

Op de Diepenhorstlaan 5 in Rijswijk staan de vrijwilligers Dave, Roberto en Shoshone elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 klaar om vragen te beantwoorden van patiënten en (toekomstig-) leden. In Eindhoven kan men elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 terecht bij vrijwilligers Dave en Berry op de Tongelresestraat 430.

Met Suver Nuvers in Leeuwarden, Parkstad (Limburg), Amsterdam, Groningen, Zwolle en Almelo – plus de opening van Eindhoven en Rijswijk deze week – dekt Suver Nuver inmiddels 75% procent van Nederland. Enkel Flevoland, Drenthe en Zeeland ontbreken nog. Op de vraag of die provincies snel zullen volgen zegt Beintema:

‘Rustig aan, het gaat nu wel heel hard. Misschien Zeeland nog in de nabije toekomst, maar nu wil ik me eigenlijk focussen op Medican Campus’, doelend op zijn recent aangekondigde internationale concept. Zijn bedoeling is om vanuit een hoofdkwartier in Amsterdam, via social clubs in onder meer Suriname, de Antillen, Colombia en Engeland, mensen wereldwijd bekend te maken met de voordelen van wietolie.

Voordelen wietolie

Over die voordelen blijft Rinus, hoe het een Fries betaamt, nuchter: ‘Het helpt vooral mensen met chronische pijnen, maar ik heb ook leden met longaandoeningen als COPD en mensen met kanker.’ Over de genezing van kanker met cannabisolie, een veelgehoord fenomeen in de mediwiet-wereld, hoor je hem echter niet: ‘Het helpt deze mensen met de symptomen van hun ziekte of de bijwerkingen van chemotherapie. Het is geen wondermiddel, maar het heeft wel een wonderlijke werking.’

[Openingsfoto: Facebook]