(advertenties)
(advertentie)
Afgelopen zondag (1 oktober) was het zo ver: Social Club Friesland, de eerste van vele Suver Nuvers, vierde haar tweejarig bestaan. Aanwezig waren uiteraard voorzitter Rinus Beintema, vrijwilligers en leden van de stichting en iedereen die haar doel een warm hart toedraagt. Mediwietsite kon niet ontbreken en reisde speciaal af naar het hoge noorden.

Social Club Friesland

Op zich is het al een hele prestatie dat de Social Club Friesland haar deuren al twee jaar wekelijks opent voor patiënten die vanuit heinde en verre reizen voor (informatie over) wietolie. Onder leiding van cannabisactivist Rinus Beintema werden sinds 1 oktober 2015 al duizenden zieke mensen vanuit Leeuwarden voorzien van – voor sommigen levensreddende – illegale cannabisolie; oogluikend toegestaan door lokale wetshandhavers.

Het kwam dan ook niet als verrassing dat de Friese club de vraag al snel niet meer aankon, en er door het hele land Suver Nuver social clubs verschenen. Inmiddels is bijna elke provincie in Nederland voorzien van een informatiepunt alwaar vrijwilligers van de stichting wekelijks inloopmiddagen verzorgen. Dit om patiënten te voorzien van juiste informatie over wietolie; en ze de mogelijkheid te geven lid te worden – en wietolie te kunnen ontvangen – van de stichting.

Aan het begin van de middag was het nog rustig, maar later liep het goed vol in Leeuwarden. [Foto: Mediwietsite redactie]

Viering

Het tweejarig bestaan van de allereerste Suver Nuver-club kon Rinus natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus opende hij de deuren van de Social Club voor eens niet op de gebruikelijke donderdag, maar op zondag – waar sympathisanten welkom waren om van 14.00 tot 22.00 onder het genot van de (gratis) veganistische catering van Ital Journey en een drankje deze heugelijke dag te komen vieren.

Naast velen van de – inmiddels ruim 7000 – leden van de stichting waren ook partners en franchisenemers van andere Suver Nuver-locaties bij de viering aanwezig. ‘Er was een goede onderlinge sfeer’, zegt Rinus tegen Mediwietsite over de middag.

Ruben van de redactie (links) reisde met cannabisactivist en voorzitter van CSC Holland Yassine af naar Friesland voor de viering van Suver Nuvers tweejarig bestaan.

Enthousiaste leden vertelden maar al te graag graag hoeveel baat ze bij de SN-olie hebben en in hoeverre het middel hun leven verbeterde. Een aantal van de verhalen die Ruben van de redactie aanhoorde zullen in de toekomst dan ook op Mediwietsite verschijnen, met uitdrukkelijke toestemming van de patiënten.

Bij de feestelijke middag aanwezig was ook Yassine Boulahfa van Cannabis Social Club Holland. Een op zich staande organisatie die op goede voet samenleeft met de Friese concullega. ‘Wij als social club zijnde vinden het heel belangrijk dat iedereen met zijn neus dezelfde kant opstaat. We strijden namelijk allemaal voor hetzelfde doel, zonder haat en nijd.’ En dat bevestigt Rinus: ‘We kunnen elkaar versterken’, zegt hij erover.

Toekomst

Stilzitten zit overigens niet in Rinus’ aard, dus nog geen 24 uur ná de viering van het tweejarig bestaan van de Friese locatie is hij alweer druk in de weer met uitbreidingen voor Suver Nuver.

Naast zijn recent gelanceerde internationale project, de Medican Campus die in diverse landen wereldwijd (waaronder Engeland, Duitsland, Suriname en Colombia) zal vestigen, komen er ook in Nederland nog nieuwe locaties van de immer populaire Suver Nuver Social Club, laat Rinus Mediwietsite weten. Nog even en er is straks bij iedereen in de buurt een plek waar patiënten laagdrempelig terecht kunnen voor persoonlijke informatiegesprekken over medicinale wietolie, als het aan Rinus ligt dan tenminste.