(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: februari

Inmiddels zijn er dubbel zoveel, maar in februari 2017 was Mediwietsite aanwezig bij de feestelijke opening van de vierde Suver Nuver, in Amsterdam, waar geïnteresseerden uit de hoofdstad en omstreken terecht kunnen voor informatie over wietolie. Suver Nuver-voorzitter Rinus Beintema had toen waarschijnlijk nog geen idee hoe snel zijn stichting zou groeien.

Opening nieuwste Suver Nuver Amsterdam – wij waren erbij

Wij van Mediwietsite konden natuurlijk niet ontbreken bij de opening van social club Zen in Amsterdam, de vierde locatie van medical social club Suver Nuver. Op zondag 12 februari kwamen daar diverse vrijwilligers, vrienden en patiënten uit heel het land samen om het nieuwe wietolie-informatiepunt in de randstad feestelijk in te wijden. Uiteraard was ook Rinus Beintema, de voorzitter en initiatiefnemer van Suver Nuver bij de opening aanwezig.

Warm bad

Op de koude zondagmiddag was het warme welkom van franchisenemer Mauritz bij binnenkomst zeer gewenst. Onder de vlag van Rinus Beintema z’n Suver Nuver social clubs zal Mauritz bij Zen de leiding op zich nemen. Op de Molukkenstraat 2 in Amsterdam Oost staat hij, met zijn team vrijwilligers, vanaf nu elke zondag klaar om mensen te voorzien van informatie over de club, hun werkwijze, de wietolie en het gebruik ervan bij verschillende kwalen.

Bij de opening van de vierde Suver Nuver locatie kon je zowel persoonlijk informatie krijgen in een gesprek met een vrijwilliger. als een informatiebrochure van de club meenemen om op je gemak na te lezen. [Foto: Facebook]

De Amsterdamse krant Het Parool omschreef de club als een warm bad, en dat is met recht. De ene na de andere vrijwilliger sprak ons vriendelijk aan en ging met ons in gesprek. Uiteraard zijn wij van Mediwietsite op de hoogte van de werkwijze van de club, we schrijven er immers regelmatig over. Toch was het zeer informatief en leuk om gesprekken tussen de vrijwilligers en (potentiële) leden van de Amsterdamse vestiging van dichtbij mee te maken.

Informatiegesprek

Met het redactieteam van Mediwietsite mee was Mitsz van der Kamp, expert van de site en zelf een medicinaal cannabis gebruikende Amsterdammer. Ondanks dat hij zelfvoorzienend is in zijn medicijn, liet Mitsz zich graag adviseren door vrijwilligster Astrid. Het was haar eerste informatiegesprek, maar Astrid was merkbaar op de hoogte van het doel en de producten van de club.

Tijdens een informatiegesprek met een vrijwilliger van Suver Nuver wordt eerst gekeken naar de behoefte van de patiënt. Vaak wordt er gekeken naar de ervaring met cannabis, de huidige klachten en de behandeling daartegen. Om vervolgens wietolie van Suver Nuver te proberen hoef je niet direct lid te worden. Bij het kennismakingsgesprek krijg je de mogelijkheid je adres op een envelop te schrijven om een gratis proefzakje te ontvangen. Het kan door de drukte even duren, maar het is een kostenvrije manier om de wietolie uit te proberen, zonder ergens aan vast te zitten.

Vrijwilligster Astrid kwam graag bij ons aan tafel zitten om over de club en de wietolie te praten. [Foto: Redactie Mediwietsite]

Een lidmaatschap is overigens ook niet onbetaalbaar. Voor tien euro per maand ben je al lid en kun je verschillende sterkten wietolie bestellen. Voor mensen met een lager bestedingsvermogen zijn er ook lidmaatschappen voor het symbolische bedrag van een euro per jaar. Die mensen kunnen, net als gewone leden, de wietolie dan tegen een kostendekkende donatie (vanaf 10 euro) bestellen.

Woord van de voorzitter

Uiteraard was ook de voorzitter van de Suver Nuver clubs, Rinus Beintema aanwezig bij de opening. Over de feestelijke middag zegt hij:

“De opening van social club Zen was een drukbezochte en gezellige aangelegenheid. Behalve de nieuwe leden en mensen uit Amsterdam en omgeving die met ons kwamen kennis maken, waren er vele vrienden en bekenden vanuit heel Nederland aanwezig.

Het is altijd fijn om de mensen persoonlijk te woord te kunnen staan en vragen te mogen beantwoorden over het ziektebeeld waar ze mee te kampen hebben. Donna Lee MessenJah was zo vriendelijk om namens de rastafari community de officiële opening te verzorgen. Ook Nicole Maalsté en Dimitri Brouwer van grasspoll waren aanwezig om mensen te woord te staan en enquêtes uit te delen.

Rinus (rechts op de foto) nam bij de opening voor iedereen de tijd, van patiënten tot vrijwilligers en mogelijk toekomstige partners. [Foto: Facebook]

Verder waren ook ENCOD, Mediwietsite (uiteraard), Ruben Ossenwaarde van Greenpearl, Jennifer van PuraVida en Steven Kompier van CNN aanwezig om hun support te betuigen. Vrienden uit Denemarken en de UK kwamen langs om eventuele internationale samenwerkingen te bespreken. Uit Kerkrade, Den Haag en Almelo kwamen ook mensen een kijkje nemen en een mogelijke franchise aldaar met mij bespreken. Kortom een druk en multicultureel dagje, zoals je het in Amsterdam kan verwachten.

[Openingsfoto: Redactie Mediwietsite]