(advertenties)
(advertentie)
Hoewel ze het blijven proberen lukt het justitie vooralsnog niet om Rinus Beintema te saboteren. Zijn legalisatie-projecten, waaronder stichting Suver Nuver en vier medical social clubs, lopen beter dan ooit. In een poging schot in de zaak te brengen gaat Rinus de strijd nog iets opvoeren. Hij hoopt dan ook snel op reactie vanuit het OM of justitie en zal ze, als het niet uit hunzelf komt, een reden geven om met hem in gesprek te gaan.

“Groot probleem”

De laatste tijd gebeuren er opmerkelijke dingen omtrent mijn legalisatie-projecten. Zo werd ik geconfronteerd met een bezoek van de heren van de belastingdienst en is er aandacht van justitie voor enkele van mijn vrijwilligers. Na lang bestuderen van mijn fiscale situatie met betrekking tot de stichting Suver Nuver en de vier social clubs kwamen de heren met een “groot probleem”.

De social clubs bestaan fiscaal gezien niet volgens deze wijze heren. Er is inderdaad geen inschrijving van de clubs bij de kamer van koophandel geweest, maar de stichting Suver Nuver is daar natuurlijk wel bekend. Doneren aan een stichting is geen enkel probleem, maar omdat de social club fiscaal (bedrijfstechnisch) niet bestaat kunnen wij dus geen leden van een social club noteren.

Een stichting kan geen leden hebben en dus bedachten de heren dat de inkomsten die wij via de lidmaatschappen binnen krijgen als mijn persoonlijke inkomsten zouden moeten worden ingeboekt. Dit heeft als gevolg dat er dan met terugwerkende kracht vorderingen zouden gaan plaatsvinden. Natuurlijk vind ik het geen probleem om een bedrag dat richting de Balkenende-norm gaat te verdienen. Ware het niet dat ik alle inkomsten van de stichting netjes uitgeef aan de doelstellingen van de stichting en als zodanig dus geen geld bezit.

De Nederlandse overheid besteedt vooralsnog, middels de belastingdienst, alleen maar aandacht aan de financiële kant van Suver Nuvers praktijken. [Foto: shutterstock/Jan Mika]

Juridische stappen

Na het onderkennen van dit “grote probleem” heb ik de heren te kennen gegeven dat ik in overleg ga met de huisadvocaten van de stichting, Mr. Vis en Mr. Smeets van advocatenkantoor Spong, en de afwikkeling van deze niet bestaande inkomsten in goede banen ga leiden. Mijn advocaten zijn strafrecht-advocaten en hebben me doorverwezen naar een bevriend bedrijfsjurist.

Inmiddels heb ik dat overleg achter de rug en ben ik, na een paar bezoekjes aan diverse fiscale juristen, geen stap verder. Normaal gesproken spreek je pas met een fiscaal jurist als je door de heren van de belasting een enorme navordering gekregen hebt. Maar mijn probleem betreft de herstructurering van het bedrijfstechnisch gedeelte.

Heft in eigen handen

Ik heb daarom maar zelf het heft in handen genomen en een ingrijpende verandering aangebracht. De lidmaatschappen worden vanaf heden donateurschappen. Aangezien de heren van de belasting aangegeven hebben dat dit geen enkel probleem vormt voor de stichting Suver Nuver en volledig volgens alle fiscale regelgeving is.

Kortom, als er een heel fiscaal team bezig is om naar fouten te zoeken in onze structurering, en dit het enige is dat ze aan te merken hebben, ben ik er persoonlijk best trots op deze zeer ingewikkelde oplossing voor hun probleemstelling te hebben bedacht.

Aanvallen justitie

Inmiddels ligt de stichting ook onder een aanval van justitie, maar dit vindt vooralsnog alleen plaats in de provincie Groningen. De eerste keer zijn er twee vrijwilligers aangehouden in een kwekerij die diende voor de opkweek van medicinale cannabis ten behoeve van de stichting Suver Nuver.

Het was een heterdaadje en de vrijwilligers hebben netjes open kaart gespeeld en de heren van justitie verteld dat ze met mij moesten spreken voor verdere details omtrent deze kwekerij. De vrijwilligers zijn dezelfde dag nog vrij gelaten en ik heb tot op heden nog niets vernomen van het OM Groningen omtrent deze illegale opkweek van medicinale cannabis. Dit is nu ruim 3 maanden geleden.

Bij een kwekerij van de stichting zijn eerder twee vrijwilligers opgepakt. Het betreft NIET de kwekerij op deze foto. [Foto: YouTube]

Kansloos

Vorige week besloten de heren van justitie opnieuw een inval te doen in een bedrijfspand te Assen. Ook hier hoopten de blauwe heren een kwekerij aan te treffen maar helaas, ze waren verkeerd ingelicht. Wel hebben ze met veel bombarie drie auto’s in beslag genomen en wat oude gebruikte tweedehands lampenkappen die ooit overbleven na de opkweek van medicinale cannabis.

Het OM is na drie dagen ondervragen niet veel opgeschoten aangezien er totaal geen illegale producten aangetroffen zijn. Sterker nog, dit bedrijfspand heeft totaal niets te maken met de projecten van de stichting Suver Nuver. Grappig detail hierbij is dat 50 procent van de vragen over ondergetekende gingen en over betalingsverkeer van de stichting Suver Nuver. Blijkbaar is het moeilijk voor te stellen voor justitie dat wij écht alleen maar met vrijwilligers werken die mij helpen uit principiele overwegingen.

Natuurlijk heb ik ook ditmaal wederom NIETS gehoord van het OM omtrent al dit soort onzin.

Vrijwilligers zetten door

Het voelt een beetje als het pesten en treiteren van mijn vrijwilligers in de hoop dat onze vrijwilligers stoppen met hun werkzaamheden voor de stichting. Niets is minder waar, desbetreffende vrijwilligers zijn meer dan ooit bereid om nog twee stappen harder te lopen, omdat hetgeen ze is overkomen ze alleen maar boos en gefrustreerd heeft gemaakt.

Persoonlijk ben ik niet onder de indruk van de prestaties van het OM in hun pogingen om mijn projecten te ondermijnen. Wel hebben ze mijn aandacht getrokken en ik ga daarom mijn pijlen ga richten op deze regio.

De strijd giet ‘oan

Ik moet zeggen dat ik er persoonlijk blij van wordt dat er eindelijk een gevoel van strijd bij me loskomt richting de heren van justitie. Dus spreek ik hierbij de hoop uit dat ze eindelijk de stoute schoenen aantrekken en het gesprek met mij persoonlijk aan willen gaan. Zo niet, dan ga ik het OM in deze regio een goede reden geven en als het ware dwingen om met mij persoonlijk deze situatie te moeten bespreken.

Grappig en bijzonder detail is dat wij een dag nadat mijn vrijwilligers zijn gearresteerd een bezoekje kregen van een persoon die werkzaam is bij de politie. Die vertelde ons dat de naam Suver Nuver groot geschreven stond op het blackboard van een groot politiebureau in het Noorden. Desbetreffende wilde ons toch even waarschuwen.

Als zelfs de lagere regionen van justitie ons blijkbaar zoveel waarderen dat ze dit soort risico’s nemen om mij te waarschuwen, wordt het nog knap lastig voor hen om mij een “groot probleem” te bezorgen.

Even strijdbaar als altijd, Rinus.

[Openingsfoto: shutterstock/Inked Pixels]