(advertenties)
(advertentie)

De ‘Robin Hood van Cannabis’ ofwel Suver Nuver voorman Rinus Beintema is een markante man. Ooit illegaal wietkweker, maar sinds 5 jaar fervent voorvechter van medicinale cannabis. Inmiddels krijgen zo’n twintigduizend Nederlanders via zijn stichting wietolie of een van de andere mediwiet producten.

Suver Nuver beschikt over een eigen hightech laboratorium voor testen en extraheren. Je zou denken dat de man een standbeeld krijgt in Friesland, maar niets is minder waar. Justitie wil hem vervolgen, simpelweg omdat onze overheid wietolie (met THC erin) verbiedt en zelfs als een harddrug beschouwt.

‘Dossier Edelhert’ heeft Rinus het zelf maar genoemd. Afgelopen zondag stonden Rinus en zijn geweldige medical cannabis social club centraal in het RTL7 programma ‘Op De Zaak’. In zijn kenmerkende rustige stijl vertelt Rinus nog maar eens wat hem bezielt om zich met hart en ziel in te blijven zetten voor de behoeftige cannabispatiënten in ons land. Want als de overheid niks doet, moet Robin Hood het doen!

Om de uitzending terug te kijken op ‘Gemist RTL 7’, moet je een account hebben op de site RTL XL. Gelukkig is dat zowel eenvoudig als gratis te regelen, dus check zeker dit mooie portret van een bevlogen mediwiet pionier in Neder(wiet)land!

Als je op onderstaand fragment klikt, kom je vanzelf op de website RTL XL: