(advertenties)
(advertentie)
Dat je cannabis niet alleen kunt roken is inmiddels bekend. Zo kun je er wietolie van maken, vaporizen of verwerken in een lekker gerecht bijvoorbeeld. Die vele gebruiksvormen zijn fijn omdat je medicinale wiet innemen zo geen saaie boel hoeft te worden. Omdat niet iedereen houdt van zoetigheid of superfood als quinoa delen wij een heerlijk recept voor vegetarische cannabis-tomatensoep, met recht een medicijn in een kom.

Ingrediënten

  • 25ml Cannabis-olijfolie (pas dosering aan naar medicinale behoefte)
  • 1 of 2 gesnipperde ui
  • 1,5-2 tenen gehakte knoflook
  • 1kg tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • Verse basilicumblaadjes
  • Zout, zwarte peper en cayennepeper naar smaak
  • Vegetarische kookroom (optioneel)

Bereiding

  1. Snijd een kruis aan de onderkant van de tomaten en kook deze één minuut. Koel ze daarna direct af met koud water en snijd vervolgens de velletjes weg met een scherp mesje.
  2. Zet intussen een grote soeppan op het vuur met de Cannabis-olijfolie, gesnipperde ui en gehakte knoflook. Voeg indien gewenst alvast wat zout en peper toe. Fruit dit geheel tot de ui glazig is (6-7 minuten).
  3. Voeg de ontvelde tomaten toe en laat dit zo’n vijf minuten pruttelen. Voeg daarna de groentebouillon in één keer toe en laat de soep 20 minuten koken.
  4. Proef de soep en beoordeel of er meer kruiden in moeten. Als de soep op smaak is kun je deze pureren met een staafmixer of blender.
  5. Verdeel de soep in kommen, garneer met basilicumblaadjes en eventuele andere (verse) kruiden. Wil je een romigere soep kun je er een scheutje vegetarische kookroom aan toevoegen.

Smakelijke medicatie!

[Openingsfoto: shutterstock/Lucky_elephant]