(advertenties)
(advertentie)
Dat het eten van wiet een makkelijke en smakelijke manier is om gebruik te maken van de heilzame werking van wiet moge duidelijk zijn. En dan hebben we het niet over de klassiekers spacecake of een brownie. Nee, het mag wat culinairder. Cannabis kun je drinken als een rauw sap of een lekkere wietthee, maar ook verwerken in een smaakvol gerecht of snack. Vandaag op het menu: Cannabis-Hummus.

Cannabis-hummus

Hummus is een soort pasta gemaakt van allerlei gezonde ingrediënten, het past dus waarschijnlijk binnen elk dieet. Je kunt er een aantal dingen mee, maar het wordt voornamelijk op brood gesmeerd en gegeten. Nu is hummus op zich al gezond, laat staan als je het met cannabis klaarmaakt. Het is een lekkere en gezonde snack die je binnen een handomdraai op tafel zet.

Benodigdheden

 • Blender
 • 70gr. Tahin (sesamzaadpasta)
 • 60ml Citroensap (zonder pitten)
 • 420gr. Kikkererwten, uitgelekt en gewassen
 • 2 Tenen knoflook
 • 60ml Cannabis-olijfolie  
 • 50gr. Komijnzaad (rooster dit in een pannetje om de ‘stoffige’ smaak te verliezen)
 • 30ml water
 • Zout en peper naar smaak

  Hummus is een heerlijke en gezonde snack, zeker als je het met cannabis klaarmaakt. [Foto: shutterstock/etorres]

Bereidingswijze

 1. Doe het citroensap en de tahin in de blender; blend dit 30 seconden.
 2. Voeg de kikkerwten, knoflook, cannabis-olijfolie, komijnzaad en water toe. Blend dit tot het een egale massa is. Voeg eventueel water toe om tot de juiste dikte te komen.

3. Voeg een beetje zout en peper toe en proef dit. Doe er eventueel nog meer bij naar smaak. Het is altijd beter om iets te weinig dan gelijk teveel erin te doen, wees dus voorzichtig.

Giet de cannabis-hummus in een kom om te serveren of bewaar het in een afgesloten bak in de koelkast om later te gebruiken. Als je wat (olijf)olie over de hummus giet blijft deze iets langer houdbaar, tot zo’n vijf dagen. Maak er dus niet teveel van, lang bewaren kun je het niet.

Serveertip

Hummus is een heerlijke snack. Probeer het maar eens als spread op een pas gebakken brood. Om de hummus extra aantrekkelijk te serveren kun je er met een lepel een patroon in trekken. In het midden van de schaal/kom kun je een wiet- of peterselieblaadje en twee of drie kikkererwten (of zwarte olijven) neerleggen). Sprinkel er wat olijfolie en paprikapoeder overheen en je bent klaar!

[Openingsfoto: shutterstock/Foodio]