(advertenties)
(advertentie)
De medical social clubs van Rinus Beintema zijn mateloos populair in Friesland, Groningen en Zwolle. Door het laagdrempelig leveren van (informatie over) medicinale cannabis zijn de clubs zo populair dat aan de groeiende vraag nauwelijks kan worden voldaan. In de Randstad moesten ze nog even wachten op de markante Fries z’n activistische legaliseringsproject. Maar het is nu eindelijk zover: Suver Nuver komt naar Amsterdam!

Amsterdam Zuidoost

De precieze locatie van de medische club wordt nog even geheim gehouden. Wel weten we dat Amsterdam de gelukkige stad is waar Suver Nuver binnenkort de deuren opent. Er werd al langer gesproken over een nieuwe vestiging. Het wachten was nog op een goede locatie. Nu is er een overeenstemming bereikt met zowel Stichting Bijlmer Style – de nieuwe franchisenemers van het concept – als de verhuurder van een goed pand voor de club.

Overigens is de verhuurder van het pand – net als bij de andere locaties – op de hoogte van de aard van de werkzaamheden van de club. Naar verwachting gaat Suver Nuver Amsterdam in de eerste weken van 2017 officieel open.

Rinus en een van de franchisenemers van Suver Nuver Amsterdam. [Foto: Facebook]

Rinus links en rechts Robert van stichting Bijlmer Style, een van de franchisenemers van Suver Nuver Amsterdam. [Foto: Facebook]

Social Clubs

In zijn artikelen op Mediwietsite vertelde Rinus eerder hoe zijn legaliseringsproject begon. Zijn clubs zijn het gevolg van een groeiende vraag naar (informatie over) medicinale cannabis. Patiënten kunnen bij Suver Nuver inlopen voor informatie over de werking van wiet op het lichaam. Ook kunnen ze er hun ervaring met anderen delen om hen te ondersteunen bij de behandeling van specifieke aandoeningen met wietolie.

Rinus hoopt met zijn aanpak een proefproces uit te lokken bij de Nederlandse overheid maar tot op heden wordt hij ongemoeid gelaten. Na zijn start in Friesland en uitbreiding naar Groningen en Zwolle neemt hij een grotere stap. Van het oosten van het land breidt Rinus zijn zaak uit naar de Randstad.

Win-win situatie

Het concept van Suver Nuver is anders dan dat van andere social clubs. Het grootste verschil is dat Suver Nuver geen vervanging van coffeeshops wenst te zijn, maar een aanvulling. Door samen te werken met coffeeshops is Rinus van plan het huidige cannabisbeleid in Nederland flink op te schudden. Zo kan de recreatieve markt blijven bestaan, naast een speciaal aanbod voor medicinale wietgebruikers.