(advertenties)
(advertentie)
Mr. Kush is maar wat blij dat de bloei er lekker inkomt bij zijn wietplanten. Hij wacht immers al langer dan gepland door wat beginnersfoutjes. De binnentuin loopt nu langzaamaan vol met beginnende wiettoppen en de geur wordt ook steeds aangenamer.

Bloei in de building

Eindelijk! De bloei is lekker bezig in m’n Mediwietsite kweekkast en de meiden begin je nu ook te ruiken. Erg overheersend is de geur nog niet, maar het is overduidelijk een fruitig kush-aroma. En daar ben ik meer dan blij mee!

De kweekkast loopt langzaam vol met topjes en een lichte maar overheerlijk fruitige kush-geur.

Gelukkig wordt de kast ook steeds voller. Al had ik – als ik goed had getopt – al eerder een nóg vollere kast kunnen hebben. Ach ja, je leert van elke kweek zeggen ze. Wellicht dat ik jullie de volgende keer kan laten zien hoeveel ik allemaal geleerd heb deze keer. En hopelijk leren jullie ook van mijn gepruts.

Ontwikkeling

Inmiddels is duidelijk dat de lagergelegen schutbladeren grotendeels hun taak hebben volbracht. Ze staan door de uitbundiger groeiende toppen nu in de schaduw en dienen op dit punt als opslagplaats voor voedingsstoffen. De plant haalt nu, wanneer ze dat nodig heeft, langzaamaan de essentiële bouwstoffen uit deze wietbladeren. Je ziet er dan ook steeds meer verkleuren.

Lager gelegen bladeren dienen nu puur als opslag voor voedingsstoffen die langzaam worden leeggehaald wanneer dat nodig is.

De meeste mensen halen ze nu al weg, maar ik laat ze lekker zitten. Laat die planten ‘de pan maar schoonlikken’ en het ‘onderste uit de kan halen’. Hoe meer van deze bladeren ik nu weghaal, des te eerder ik moet gaan bijvoeden denk ik dan. Oh, dat doet me herinneren aan het feit dat ik nog iets van biologische bloeivoeding moet regelen.

Hermafrodiet of niet?

Het zal waarschijnlijk niet zo zijn, althans dat hoop ik, maar de kans bestaat dat in elk geval één van m’n dames in een soort identiteitscrisis zit. Ik liet mijn goede vriend en mentor Dr. Groen van RollingStoned namelijk onderstaande foto zien, waarop hij dacht iets te ontdekken. Het lijkt er een beetje op dat er zaden ontwikkelen in een van de toppen.

Dit zou kunnen betekenen dat een van m’n dames, niet een volledige dame is. Vrouwelijke wietzaden kunnen namelijk nog weleens hermafrodiet zijn. Dan ontwikkelen ze wel vrouwelijke bloemen, maar met mannelijk zaad erin. Gelukkig blijkt dit na nader onderzoek in mijn kastje niet het geval te zijn.

Ah, gelukkig écht vrouwelijke bloemen!

De ‘bolletjes’ die we zagen bleken ontwikkelende blaadjes te zijn, die zich na enkele dagen uitvouwden. Nu is duidelijk te zien dat deze toppen zich ontwikkelen tot volwassen dames waar ik hopelijk m’n medicinale behoefte een tijdje mee kan voorzien.

De planning

In de komende week zal ik even de opties gaan uitpluizen voor een simpele maar biologische bloeivoeding. Ik sta open voor suggesties, dus geef goede ideeën asjeblieft door aan de redactie van Mediwietsite. Het moet vooral eenvoudig zijn.

De komende dagen zal ik kijken of er nog takken zijn die ik ga opofferen. Een aantal takjes blijven toch een beetje achter in de groei, en de energie die zij opslokken is waarschijnlijk meer dan wat ze opleveren. Die energie is daarom misschien beter besteed aan een hoofdtop.

Hier mist duidelijk een tak, die is onder het linker schutblad verstopt.

Bovenstaande plant is daar een mooi voorbeeld van. De kleine tak rechts is dankzij wat buigen boven het schutblad uit gegroeid. De tak aan de linker kant van die plant – ‘hé, welke tak?’ – die zie je niet. Ondanks mijn inspanning blijft deze klein en zal meer energie kosten dan toppen opleveren. Als daar geen verandering in komt gaat deze er in de komende week vanaf. Hoe kaal die plant dan ook wordt, aan pluizige hoofdtoppen heb ik ook niets. En dat is wat er staat te gebeuren als dergelijke takken buitenproportioneel veel energie blijven ‘vreten’.