(advertenties)
(advertentie)
Mr. Kush heeft een fout gemaakt en hoopt dat niet alleen hij, maar ook de Mediwietsite-lezer ervan leert. Deze week beperkt hij de schade in zijn binnentuin door het verkeerd toppen van zijn wietplanten. Hopelijk kan hij hiermee alsnog een leuke oogst behalen. Een ding is wel zeker, het gaat allemaal iets langer duren dan hij in eerste instantie had verwacht.

Verkeerd getopt

Aan de ene kant voelt het alsof ik me moet schamen, aan de andere kant hoop ik jullie ermee te behoeden van dezelfde fout. Ik heb dus verkeerd getopt de vorige keer en de groei uit m’n planten geknipt. Niet echt iets om trots op te zijn. Maar het laat maar weer de weerbaarheid van de wietplant zien, want ze staan er alle vier nog. Gestrest weliswaar, maar ze staan nog overeind. Wil jij nou weten hoe je wél moet toppen, lees dan dit stuk even over het toppen van wietplanten.

De groei is per ongeluk uit de planten geknipt, maar ze staan er alle vier nog.

Stappen terug

Waar we de afgelopen weken hebben geïnvesteerd in de voorgroei, gaan we nu een aantal stappen terug. Ik hoopte namelijk deze week m’n kush-planten al in de bloei te kunnen zetten. Maar als ik dat nu doe weet ik zeker dat ik een teleurstellende oogst heb. Het zal allemaal dus wat langer duren, maar de paar weken vertraging accepteer ik. Van fouten moet je leren, dat heb ik gedaan, ik hoop de Mediwietsite-lezer ook.

Schade beperken

Om toch nog een leuke oogst te halen over een paar maanden is het zaak nu de planten wat langer te laten voorgroeien. Wat ik wil is kijken of de lager gelegen takken boven de grote schutbladeren uitkomen, zodat deze vol in het licht staan en zij zich ook kunnen vormen tot volwaardige hoofdtoppen.

Om nog een redelijke oogst te behalen moeten de lager gelegen takken flink groeien en boven de schutbladeren terecht komen.

Als ik nu geduld heb kan ik hopelijk volgende week met wat buigen en binden, een groter oppervlakte in de kast weten te vullen. Met de weinig takken die ik over heb gehouden aan m’n ongecontroleerde knipbeurt van vorige keer, kan ik dan alsnog aardig wat ‘hoofdtoppen’ toveren. Daar is het nu veel te vroeg voor.

Om die takken wat meer power te geven heb ik wat bladeren en mini-takken die helemaal geen licht pakten afgeknipt. Die leverden toch niets op en vragen op deze manier ook geen energie meer. De rest van de plant krijgt nu meer kans om zich beter te ontwikkelen.

Mini-takjes en bladeren die in de schaduw staan hebben nu geen nut. Die kunnen er beter vanaf om de rest van de plant meer energie te gunnen.

Dorstig

Wat een chaos in de Mediwietsite-kweekkast deze week. Naast het beperken van de schade door de knipbeurt, stond er een dametje dorstig bij. Ik moet deze goed in de gaten houden omdat ze recht in de blaasrichting van de ventilator staat. Daarom zal ze denk ik sneller uitdrogen dan de rest.

De dame achterin is zichtbaar dorstig! Die krijgt nu flinke slokken water en houden we de komende tijd goed in de gaten.

Vooruitzicht

Graag had ik jullie een professioneler kweekverslag gegeven, maar hey, hier leren we allemaal van! De komende tijd bekijken we hoe de planten herstellen na de chaos van de afgelopen week. Graag zie ik ze flink voller worden, maar daar hoef ik maar bij één plant echt op te rekenen. Welke dat is hoef ik niet te vertellen, die is op de foto’s denk ik moeiteloos te herkennen. Waarom die zo vol is gebleven is mij een raadsel, maar ik ben er wel blij mee!

Zodra de lager gelegen takken lang genoeg zijn, zal ik deze naar de zijkant buigen, zodat alle toppen aan de plant vol in het licht komen te staan. Doordat ze dan allemaal licht krijgen, kunnen ze zich ontwikkelen tot grote toppen in plaats van kleine fluf aan de takken onder je hoofdtoppen.