10 dingen om WEL én NIET te doen als je wiet gaat kweken
Zelf medicinale wiet kweken is niet moeilijk, maar er zijn wel do's en don'ts. Daarom 10 zaken die je vooral WEL en NIET met wietplanten moet doen.
Oeps! Het lijkt erop dat ik vorige week niet getopt heb, maar geFIMmed. Dat staat voor ‘F*ck I missed’. Want uit een van de planten zijn niet twee nieuwe hoofdtoppen gegroeid, maar drie! Een grappig gezicht en voor mij weer een leermoment. Het was namelijk voor het eerst dat ik het zag en ik moest bij bevriende kwekers navragen wat het precies was.
De andere planten staan er goed bij en beginnen eindelijk wat vorm te krijgen. Eerder kweekte ik sativa-wietplanten in mijn Mediwietsite-kweekkast en die groeiden binnen no-time bijna de kast uit. Je ziet wel dat deze kushplanten wat meer indica-genetica bevatten en daarom wat korter van stuk zijn.
Toen ik met een bevriende kweker het FIMMEN besprak werd mij verteld over de kunst van het toppen. Het blijkt namelijk dat toppen vermenigvuldigen iets is dat eindeloos kan doorgaan. Zo heb ik besloten om de planten nóg een keer van een knipbeurt te voorzien in de hoop dat ze elk vier (en de gefimde vijf of zes?) hoofdtoppen gaan aanmaken.
Maar omdat ik soms geen geduld heb of me als een olifant in een porseleinkast gedraag, gaat het ook weleens mis. Want tijdens het knippen van de toppen ben ik uitgeschoten en heb ik per ongeluk een schutblad van m’n plant geknipt. Haar zal het weinig uitmaken maar ik voelde me er niet lekker bij! Het worden toch je kindjes hé. Ik ben ook zo’n mafketel die tegen ze praat en het al vreemd vond toen ik ze voor het eerst topte.
Weer is het een kwestie van wachten en kijken hoe de planten zich ontwikkelen. Om eerlijk te zijn vind ik het best spannend want ik heb nooit eerder planten meerdere keren getopt. En gezien de onzorgvuldigheid van m’n acties is het maar hopen dat ik het goed heb gedaan.
Volgende week bekijken we het resultaat van het voor de tweede keer toppen van de kush-planten in mijn kweekkast. Hopelijk zijn ze dan weer een stuk groter en kunnen we gaan nadenken over de bloei-periode. Ondertussen ga ik de mogelijkheden eens bekijken van biologische bloeivoeding. Het lijkt me dat de dames straks wel wat extra’s nodig gaan hebben.