Allergieën in de herfst en winter? Ontdek hoe cannabis helpt
Veel mensen krijgen in de herfst te maken met klachten die lijken op hooikoorts. Herkenbaar? Ontdek hier hoe wiet helpt bij deze en andere allergieën.
Uit een enquête komt naar voren dat epilepsie-patiënten in Australië massaal kiezen voor cannabis tegen hun epileptische aanvallen. Het bleek dat 14 procent van de Australische patiënten cannabis(-producten) gebruikte of heeft gebruikt voor het behandelen van hun aandoening. Daarvan zegt 90 procent van de volwassen patiënten en 70 procent van de kinderen met de ziekte (volgens hun ouders), dat cannabis effectief is in het onderdrukken van aanvallen.
Het onderzoek is uitgevoerd aan de Universiteit van Sydney door the Epilepsy Action Australia in samenwerking met het Lamber Initiative. Er werden 976 respondenten ondervraagd om het gebruik van cannabis onder epilepsie-patiënten in kaart te brengen. Maar ook om hun redenen voor het gebruik en de voordelen die ze aan het gebruik van cannabis hebben vast te leggen.
De meest voorkomende reden dat de epilepsie-patiënten cannabis kiezen is het gebrek aan negatieve bijwerkingen in vergelijking met de reguliere anti-epilepsie medicijnen. Volgens de hoofdauteur van de studie, Anastatsia Suraeve van het Lambert Initiative, hebben de wetenschappers meer inzicht gekregen in wat de patiënten beweegt om cannabis te gaan gebruiken.
“Ondanks dat we de cijfers niet kunnen vergelijken met een eerdere situatie, kunnen we niet negeren dat een aannemelijk deel van de volwassenen en kinderen met epilepsie cannabis(-producten) gebruiken in Australië. Velen laten weten merkbare voordelen te ervaren”, zegt Suraeve. Volgens haar zijn er toch meer klinische onderzoeken nodig om de rol van cannabinoïden bij de behandeling van epilepsie beter te begrijpen.
Dit onderzoek is tot stand gekomen door de inspanning van de familie Lambert. Wij schreven eerder al over deze filantropen, die ter ere van hun (toen) driejarige kleindochter met epilepsie maar liefst 33,7 miljoen dollar doneerden aan de Universiteit van Sydney. Daarvan werd onder andere een cannabis-onderzoekscentrum in de VS gefinancierd.