(advertenties)
(advertentie)
Als er iemand is die veel weet over cannabis kweken, verwerken en gebruiken is het Lieve Muna van onze zustersite RollingStoned. Eerder las je al haar antwoord op het vermijden van klontjes bij het maken van wietolie. Dit keer vond lezer Quin (eindelijk) een sterke wietsoort in Nederland, maar snapte niet wat er werd bedoeld met de tip om de planten af te knijpen. Lieve Muna legt het ons uit.

Quins vraag

Beste Muna, Ik ben al een tijdje opzoek naar de sterkste plant ter wereld qua THC gehalte, maar helaas is de Banana Kush of de Bruce Banner#3 erg lastig te krijgen hier in Nederland. Nu zag ik op internet de Chocolope Kush. Deze zou qua THC gehalte in de buurt komen van de Bruce Banner. Er stond alleen bij dat het wordt aangeraden om hem af te knijpen, hiermee voorkom je volgens de tekst dat de bovenkant van de plant uitrekt.

Bedoelen ze hier nu mee dat je hem moet fimmen of toppen of dat je tijdens de bloei de toppen moet afknijpen wat resulteert in brede toppen in plaats van lange dunne toppen? Hopelijk snap je de vraag en hoor ik er nog eens wat van terug…. Groetjes, Quin.

Muna’s antwoord

Heb je zo’n hoge tolerantiegrens dat je op zoek bent naar de sterkste wietsoort ter wereld? Ik ook hoor, geef je groot gelijk. Wietsoorten met veel THC smaken ook gewoon het allerlekkerst, de vele trichomen van sterke wietsoorten bevatten immers ook heel veel aromatische stoffen. Aan Chocolope Kush heb je in ieder geval een zeer sterke wietsoort.

Chocolope Kush, een heerlijke en potente wietsoort.

Ik lees even met je mee op de website van Zamnesia. Hier vinden we in de beschrijvende tekst van Chocolope Kush inderdaad het volgende: “Chocolope Kush van DNA Genetics is geschikt voor binnen- en buitenkweek en levert na een bloeiperiode van 8-9 weken een opbrengst op boven het gemiddelde van 500-600 g/m². Het wordt aangeraden om hem af te knijpen, hiermee voorkom je dat de bovenkant van de plant uitrekt.

Pinching

Zeggen ze daar bij Zamnesia nou iets heel geks? Nee hoor, het klopt als een bus, alleen is het afknijpen van wietplanten nog een beetje een onderbelicht onderwerp in het Nederlands. Dat je het op het Nederlandstalige deel van Zamnesia tegenkomt, komt omdat het door de makers van Chocolope Kush (DNA Genetics) wordt aangeraden. Alleen heet de techniek bij hun niet afknijpen, maar pinching. Lees maar mee op deze pagina van DNA Genetics: “Pinching works great with the Chocolope Kush keeping the top from stretching.” 

Pinching dus, oftewel het afknijpen van een stam of tak. Het is een techniek die je kunt vergelijken met het afknijpen van een rietje. Stel je voor dat je een glas cola drinkt door twee rietjes, een dikke en een dunne. Het dikke rietje vertegenwoordigt in dit voorbeeld de hoofdstam en het dunne rietje stelt een van de zijtakken voor. In een normale situatie, dus zonder te pinchen, komt er veel meer cola via het dikke rietje je mond in.

Door de hoofdstam te kneuzen, verleg je de sapstroom meer naar de zijtakken.

Zou je het dikke rietje nu tussen je vingers platknijpen, dan krijg je nog steeds evenveel cola binnen, alleen vloeit het meeste nu door het dunnere rietje. En zo werkt pinching ook, door de hoofdstam tussen je duim en wijsvinger te knijpen en een beetje te kneuzen, knijp je een deel van de sapstroom naar de hoofdtop af. De omliggende zijtakken krijgen nu tijdelijk naar verhouding meer sappen.

Zodoende kun je voorkomen dat de hoofdtop maar langer en langer wordt en ervoor zorgen dat de zijtakken en de hoofdtop op bijna dezelfde hoogte groeien. Dit is nuttig, want hierdoor hoeft de kweeklamp niet onnodig hoog te hangen voor de hoofdtop.

Succes met de Chocolope Kush, Quin!

Muna