(advertenties)
(advertentie)
Voor het eerst maken we kennis met Mr. Kush, een zelfvoorzienend medicinaal cannabis-gebruiker. In de komende tijd lopen we met hem mee om te leren van zijn no-nonsense kweekavonturen voor beginners. Hij is naar eigen zeggen geen ervaren kweker en loopt daarom regelmatig tegen dingen aan die andere hobbykwekers zullen herkennen. Het woord is aan mediwiet-kweker Mr. Kush. 

Aangenaam

Verwacht van mij geen ingewikkelde trucjes, voedingsstoffen/bemesting en tips voor gevorderden. Mijn kweektechniek bestaat namelijk vooral uit de natuur haar werk laten doen. En dat is tot nu toe, in de paar kweekjes die ik gedaan heb, prima bevallen. Hiervoor heb ik een aantal keer in de buitenlucht gekweekt, maar sinds kort heb ik een Mediwietsite kweekkast aangeschaft. Je kunt wel zeggen een jongensdroom die uitkomt, want dagelijks bezig zijn met het kweken van je eigen medicijn is een fantastische therapie.

Medicinaal gebruik

Zelf loop ik al meer dan tien jaar met gezondheidsklachten rond, waaronder rugpijn en chronische depressie. Om dat te behandelen heb ik veel geprobeerd, maar niets werkt zo goed als de combinatie van cannabis en yoga. Uiteraard heb ik graag zelf in de hand wat ik in mijn lijf stop, dus kweek ik mijn eigen medicijn. Onafhankelijk zijn is een mooi gegeven.

Kush-hybrides de kast in

Omdat ik nu vooral voor pijnstilling wil kweken heb ik besloten om deze ronde vier sterke kush-planten in de kast te zetten. Via-via ben ik aan zaden van veelbelovende wietsoorten van Plantformers gekomen. Eén daarvan is de Pineapple OG, een limited edition van deze breeder waarvan ik er twee wil kweken. Daarnaast zet ik ook twee van hun SOGKillin in de kast.

Zes dames komen tegelijk ter wereld in de moestuinpotjes van Mr. Kush, hiervan zullen er in totaal vier overblijven.

Ik heb namelijk gemerkt dat ik variatie nodig heb om de pijnstilling van een soort te kunnen blijven merken. Op een of andere manier lijk ik immuun te worden voor een bepaald terpenenprofiel als ik dat een tijd lang gebruik. Het mengen van soorten in m’n dagelijkse ‘wietdieet’ is dan ook een must.

Ontkiemen

Je zult me misschien voor gek verklaren (en dat ben ik misschien ook wel), maar ik heb besloten om de zaadjes te ontkiemen in de moestuin-potjes van een bekende supermarkt. Ik denk: “als een tomaat het kan, kan cannabis het beter”. En dat blijkt wel anderhalve dag nadat ik zes wietzaden in de bevochtigde aarde van de potjes heb gestopt, ze komen allemaal uit.

De zes ontkiemde dames krijgen zodra ze hun blaadjes laten zien kunstlicht van een 144 watt ledlamp.

 

Ik hoefde er in de tussentijd alleen op te letten dat de bio-afbreekbare potjes vochtig, maar niet te nat bleven. Op de zijkanten van die potjes ontstaat op gegeven moment wat schimmel, maar dat hoort allemaal bij het afbraakproces. Straks in de aarde zullen de potjes volledig afbreken, er blijft niets meer van over.

Het ontkiemen heb ik trouwens niet onder kunstlicht gedaan. Maar zodra de plantjes hun blaadjes lieten zien gingen ze met z’n zessen direct onder een 144 watt ledlamp. Helaas was ik net te vroeg met de kast aanschaffen om gebruik te kunnen maken van de nu lopende actie. Je krijgt namelijk tijdelijk een 240watt lamp geleverd bij de Mediwietsite kweekkast, voor hetzelfde geld. De actie loopt zolang de voorraad strekt dus wees er snel bij.

Planten ter adoptie

In mijn kweekkast heb ik besloten dit keer vier planten te zetten in vierkante 11-liter potten. Die passen er met z’n vieren perfect in en vullen mooi de oppervlakte van de kast. Hoe dit eruit ziet zien jullie waarschijnlijk volgende keer, want zo ver zijn we nu nog niet. Van de zes ontkiemde plantjes zullen er dan ook twee geadopteerd worden door een goede vriend van Mediwietsite, Mitsz van der Kamp.

Als er íemand is aan wie ik m’n dames toevertrouw, is het de ervaren kweker Mitsz wel. Maar eerst mogen de zes pas geboren wietplantjes voorgroeien bij Mr. Kush. Als ze sterk genoeg zijn om veilig te verpotten zal er van beide soorten één worden uitgekozen om ter adoptie te worden aangeboden.

De komende dagen zal ik de potjes goed in de gaten blijven houden voor zowel de vochtigheid als het verschijnen van wortels. Zodra de wortels namelijk uit het potje beginnen te groeien (meestal aan de onderkant) is het tijd om te verpotten. Wanneer het zo ver is kom ik weer bij jullie terug voor een update.

Deze kleine ventilator blaast precies hard genoeg om de planten iets in beweging te krijgen. Dat zorgt ervoor dat ze een stevige stam kunnen ontwikkelen.

Luchtcirculatie

In de eerste dagen zie ik al dat de luchtcirculatie in de Mediwietsite kweekkast nét niet genoeg is om de wietplanten te verstevigen. Een briesje is nodig om de planten weerbaar te maken en een stevige stam te laten groeien. Hierom heb ik een kleine klem-ventilator aangeschaft bij G-Tools, de ontwikkelaar van de kast. Deze monteer je gemakkelijk in de kast en blaast net genoeg lucht om de planten in beweging te krijgen. Hiermee heb ik het vertrouwen dat deze cyclus een hele goede gaat worden. Tot de volgende update!