(advertenties)
(advertentie)
Vaste Mediwietsite-lezers zullen hem waarschijnlijk kennen: onze eigen compacte, discrete en vooral zeer stijlvolle kweekkast. Helemaal kant en klaar voor gebruik en voorzien van alle benodigdheden zoals een afzuiger met koolstoffilter, schakelklok en Horticoled MRIII kweeklamp. En die laatste wordt vanaf nu tijdelijk vervangen voor zijn grotere broertje, de Horticoled MRV.

We schrijven niet heel vaak over onze eigen kweekkast, maar gezien de veranderingen die er vanaf nu aankomen is een artikel wel gerechtvaardigd. De Mediwietsite-kweekkast is een lezersaanbieding die exclusief voorbehouden is aan RollingStoned en Mediwietsite lezers. Het is een volledig plug en play kweekkastje waarmee je discreet en in stijl je eigen wietplanten kunt kweken, RollingStoned’s Dokter Groen doet niet anders. Nieuw met kweken? Geen probleem! Je hebt het zo onder de knie met deze handige introductie.

De Mediwietsite kweekkast is slechts 60 bij 60 centimeter en iets meer dan een meter hoog. Hij neemt daardoor niet meer ruimte in als een gemiddelde afwasmachine, maar ziet er wel veel stoerder uit. De kast is fluisterstil en uitgevoerd in zwarte hoogglans lak en strakke aluminium profielen.

Plug & Play

In de kweekkast vind je nagenoeg alles wat je nodig hebt om meteen planten te kunnen kweken. De luchtverversing wordt geregeld door een fluisterstille afzuiger. Via drie gepatenteerde lichtdichte lucht-inlaten aan de onderkant van de kast komt verse lucht vanzelf naar binnen, zodat je planten nooit zullen verstikken. De lucht wordt afgevoerd via een koolstoffilter zodat je buiten de kast niets ruikt.

Omdat planten ook licht nodig hebben is de kast natuurlijk ook voorzien van een kweeklamp. Tot op vandaag kon je daarbij kiezen voor een Mediwietsite kweekkast met Starlight reflector voor 399 euro, of een Horticoled MRIII led kweeklamp voor 499 euro.

Tijdelijk meer led voor je geld

Onlangs kregen we slecht én goed nieuws van de producent van de Mediwietsite kweekkast. Het slechte nieuws was dat de Horticoled MRIII niet langer leverbaar is. Het goede nieuws was dat er binnen een afzienbare tijd een verbeterde versie van de Horticoled MRIII komt die we in de kweekkast zullen gaan leveren.

Maar goed, daardoor zaten we dus wel met een overgangsperiode zonder Horticoled MRIII led kweeklampen. Om die periode op te vangen besloten we van een nadeel een voordeel te maken (althans, voor jou dan) en de kast tijdelijk te leveren met het grotere en duurdere broertje van de MRIII, de Horticoled MRV. De kast blijft natuurlijk nog steeds gewoon 499 euro, inclusief bezorgkosten.

MRIII vs. MRV

De tijdelijke lampenswitch houdt in dat je nu dus een krachtiger ledlamp bij de Mediwietsite kweekkast geleverd krijgt. En daarmee zul je dus ook meer kunnen oogsten, licht is nu eenmaal gewicht. Het verschil tussen de MRIII en de MRV is op het Wattage na verder minimaal. Ook de MRV straalt zijn licht breed, wat perfect uitkomt in de compacte kweekkast.

Net als de MRIII heeft ook de MRV led een groei en een bloeischakelaar, waarmee je tijdens de groeifase stroom kunt besparen en je planten tijdens de bloeifase van het perfecte lichtspectrum voor bloei kunnen genieten. Het verschil is vooral het vermogen van de led, en het ideale kweekoppervlak dat door de lamp beschenen wordt.

110 = 140 Watt

Het ideale kweekoppervlak van de oude MRIII was 60 x 40 centimeter. Dat wordt door de komst van de MRV precies hetzelfde als de oppervlakte in de kweekkast, namelijk 60 x 60 centimeter. De grootste opbrengstverhogende verandering is echter het vermogen van de led. Dat gaat namelijk van 110 Watt (144 Watt led vermogen) naar 140 Watt (240 Watt led vermogen).

Let op, je moet er wel snel bij zijn, want er zijn maar Horticoled 20 MRV led kweeklampen beschikbaar. Als deze op zijn, gaan we over naar een nieuwe led die vergelijkbaar is met de Horticoled MRIII kweeklampen. De Mediwietsite kweekkast blijft ondanks de krachtiger led gewoon 499 euro, bestellen kan alleen op RollingStoned of Mediwietsite. De kast is ook te winnen door je aan te melden op het Mediwietforum, kijk hier voor meer informatie.