(advertenties)
(advertentie)
Het had voor hem al wat eerder zo ver mogen zijn maar Mr. Kush mag nu dan eindelijk de bloei voor zijn planten in gang zetten. Hij vindt de kast zo vol genoeg en houdt rekening met eventuele strekking van de planten in de komende periode. Wij kijken mee en zien hoe Mr. Kush de lichtschakelaar op 12/12 zet.

Vollere kast

Eindelijk is het zo ver, de kast is vol genoeg om de bloei in gang te zetten. Ik had het al eerder kunnen doen, maar ik was echt bang dat de oogst dan te karig zou zijn. Na het fout toppen van de planten heb ik een aardige vertraging opgelopen. Nu heb ik de kushplanten in mijn Mediwietsite kweekkast nog een paar weken langer laten voorgroeien dan ik had ingepland, maar zorg ik er wel voor dat de oogst niet al te teleurstellend zal zijn. Hoop ik dan tenminste, want je weet het eindresultaat pas aan het einde van je cyclus.

De kast begint eindelijk wat voller te worden.

Blijven binden

Om het oppervlakte van de kast zo goed mogelijk te benutten blijf ik de takken van mijn wietplanten omlaag binden. Overal waar een tak de lucht in schiet probeer ik een ruimte te vinden om deze tak mooi naar beneden te buigen. Van bovenaf zie je dan langzaamaan de kast steeds voller raken met maar vier planten.

Bloei

Reguliere wietplanten (geen autoflowers) hebben een kortere nacht dag nodig om in de bloei te gaan. Vanaf zo’n 14 uur licht of minder gaan wietplanten in de bloei. Wanneer je binnenkweek dus klaar is om in de bloei te gaan verminder je de dagelijkse lichturen van 18 naar 12 om aan te geven dat ze mogen bloeien. Autoflowers gaan ongeacht het aantal lichturen op een dag vanzelf in de bloei. Die zou je dus de hele cyclus op 18 uur licht kunnen laten.

De tijdschakelaar gaat vanaf nu op 12 uur licht, 12 uur donker.

De planten hebben nu in mijn optiek een groot genoeg oppervlakte van de kast gevuld om in de bloei te gaan. Hier houd ik altijd rekening met een strekperiode van de planten, want zodra je de klok op 12/12 zet gaan ze de lucht in. Je kunt er bij wietplanten vanuit gaan dat ze tot twee keer groter kunnen worden vanaf hun bloeiperiode. Let hierop als je in een lage kast kweekt zoals ik.

Bloeiharen

Vanaf nu is het zaak op bloeiharen te gaan letten. De ledlamp die ik gebruik heeft namelijk een groei- en bloeischakelaar op de lamp zitten. Wanneer de eerste bloeiharen zich laten zien is het tijd om naast de groei- ook de bloei-knop aan te zetten. Het lichtspectrum wordt dan aangepast op de behoefte van de plant in de bloeiperiode.

Vanaf nu is het opletten geblazen, er kunnen elk moment bloeiharen te voorschijn komen.

In de tussentijd houd ik m’n takken goed in de gaten. Ik probeer nog steeds een egaal bladerdek te creëren waardoor alle hoofdtoppen straks even ver van de lichtbron staan en evenveel licht krijgen. Daarmee moet ik rekening houden dat ook lager gelegen toppen licht krijgen óf bereikbaar zijn. Zodat ik ze eventueel kan verwijderen (dieven) als ik het idee heb dat ze meer energie opslokken dan toppen opleveren.