(advertenties)
(advertenties)

Eetwaren verrijkt met cannabis bieden een van de populairste manieren om mediwiet te consumeren. Het is lekker en zorgt voor een langdurige afgifte van werkzame stoffen uit de cannabisplant. Edibles zijn helaas niet overal verkrijgbaar, zoals in bijvoorbeeld de Verenigde Staten het geval is. Maar gelukkig kan je ze eenvoudig zelf maken. In dit artikel vind je vijf eenvoudige recepten.

#1: Wietboter – de basis van veel edibles

De werkzame bestanddelen in cannabis heten cannabinoïden. Om die uit het plantmateriaal en in voeding te krijgen, is een vettige substantie nodig. Cannabinoïden hechten namelijk goed aan vet en niet aan water. Wietboter is daarom een veelgebruikte basis voor allerlei edibles. Maar je kan de boter natuurlijk ook gewoon op je boterham smeren.

Wietboter is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is boter, gedecarboxyleerde wiet, een pan en een zeef.

Het recept vind je hier.

#2: Medicinale cannabisthee

Nu je een voorraadje wietboter hebt kan je het maar beter meteen gebruiken. Maak een lekkere thee en doe er een theelepel boter bij. Et voilà.

Recepten vind je hier.

#3: Medicinale wiethoning

Ook lekker in de thee of in andere gerechten is medicinale wiethoning. De bereidingswijze voor wiethoning is allesbehalve moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wiet, honing, een rijstkoker (geen must), kaasdoek, stukje touw en een potje met deksel. En geduld, want je bent 6 tot 24 uur kwijt aan het maken van deze medicinale lekkernij.

Het recept vind je hier.

#4: Wietbrownie – klassieker onder de edibles

Wietbrownies zijn allang niet meer de enige vorm van eetbare cannabis, maar wel een van de lekkerste. [Foto: shutterstock/Roxana Gonzalez]

De wietbrownie is een absolute klassieker onder de edibles en wordt in veel coffeeshops verkocht. Het is ook een prima snack om in je medicinale behoefte te voorzien. Om de gezondheid extra te ondersteunen, hebben wij een recept voor vegetarische cannabis-brownies zonder toegevoegde suiker. Zeker als je de glazuurlaag achterwege laat.

Het recept vind je hier.

#5: Mediwiet tosti

Een tosti met mediwiet is enorm snel en gemakkelijk te maken. En het grote voordeel van dit recept, is dat het zelfs kan zonder wietboter. Met wietboter is ook mogelijk, maar dat hoeft dus niet.

Het recept vind je hier.

Ben je nieuwsgierig naar andere methodes waarmee je mediwiet kan toedienen? Bekijk dan ook dit artikel.

(advertenties)