(advertenties)
(advertentie)

Niet op vakantie dit jaar? Maak je toch gewoon je eigen THC-Tzaziki. Je weet wel, die heerlijke frisse Griekse yoghurtsaus met komkommer en cannabis die je normaal gesproken altijd bij je souvlaki kreeg. Een smakelijk alternatief voor de wietolie in de zomer, en een heerlijk recept. Kalí órexi!

Edibles

Eetbare vormen van wiet, ofwel edibles, zijn een goede manier om gebruik te maken van de geneeskracht van wiet. De opname en het effect ervan verschilt echter wel van dat van geïnhaleerde cannabis; zo duurt het langer voor het effect van een edible merkbaar is en houdt het langer aan. Daarom is gegeten cannabis vooral voor langdurige pijnstilling en als slaapmiddel zeer geschikt.

Edibles zijn een smakelijke manier om langer baat te hebben bij de medicinale effecten van cannabis. [Foto: shutterstock/Doug Shutter]

Edibles vind je in alle vormen en maten, maar ze hebben vaak wietboter, canna-kokosolie of cannabis-olijfolie als basis. Het onderstaande recept maakt gebruik van cannabis-olijfolie, dus als je dat nog niet hebt staan raden we je aan dat te bereiden voor je aan de THC-Tzatziki begint.

THC-Tzatziki benodigdheden

Oké, als je de cannabis-olijfolie hebt bereid kun je alle benodigdheden voor de THC-Tzatziki in huis halen en klaarzetten. Denk erom, een goede voorbereiding is het halve werk! Maak daarom je werkveld (de keuken) netjes en schoon voordat je aan het werk gaat en zet daarna klaar:

  • Blender / keukenmachine
  • 500 ml Griekse yoghurt (of maak gebruik van lactose-vrije soja-yoghurt)
  • 2 komkommers – geschild en zaadloos
  • 2 eetlepels cannabis-olijfolie (hiermee komt er ongeveer 54mg THC in de saus)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel verse dille – gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Van de recepten die wij al deelden, is dit ongetwijfeld de makkelijkste edible om te bereiden. Het proces heeft in totaal twee stappen; en die zien er zo uit:

  1. Combineer de yoghurt, komkommer, cannabis-olijfolie, citroensap, zout, peper, dille en knoflook in de blender/keukenmachine. Mix dit tot een homogene massa.
  2. Bewaar in een afgesloten container en koel minstens één uur voordat je de THC-Tzatziki serveert.

Serveertip

De Tzatziki houd je ongeveer drie dagen goed in de koelkast, maar wij adviseren deze al eerder op te peuzelen. Dit doe je bijvoorbeeld als dip met stokbrood, Turks brood of naanbrood – of met rauwkost of groenten. Uiteraard kun je het ook als vleessaus gebruiken bij een authentieke Gyros, Suzuki (niet de auto) of Souvlaki. Kalí órexi – eet smakelijk!

[Openingsfoto: shutterstock/Marian Weyo]