(advertenties)
(advertentie)

Meer dan een jaar heb je de verschillende varianten hennepthee van de biologische Oostenrijkse producent Medihemp moeten missen. Gelukkig zijn ze er nu weer, en kun je je cannabinoïdenpeil weer aanvullen met een heerlijk kopje thee van hennep. Nieuw in het assortiment is de zeer gezonde hennepthee met CBG, de stamcel van cannabinoïden.

Terwijl de dagen korten en de wietplanten buiten bloeien, wordt een lekker kopje thee om je aan te warmen steeds aantrekkelijker. En wat is er dan beter dan een gezonde hennepthee om je cannabinoïden mee aan te vullen? Al dan niet gezoet met een heerlijke acaciahoning. Het kán, en het mag weer want de ‘R’ is weer in de maand en de hennepthee van Medihemp is weer verkrijgbaar. In een nieuwe verpakking én met een bijzondere nieuwe theevariant: CBG Thee.

CBG, stamcel van cannabinoïden

Mediwietsite voorspelde al aan het begin van 2018 dat de cannabinoïde CBG (scheikundige formule: C21H32O2) weleens een hoofdrol zou kunnen spelen dat jaar. Want ondanks dat cannabigerol al in 1964 voor het eerst ontdekt werd in een stuk hasj, lijkt het medicinale potentieel ervan pas de laatste jaren duidelijk te worden. Uit onderzoek blijkt dat CBG de groei van nieuwe hersencellen, zelfs bij ouderen stimuleert. Dat niet alleen maar het verbetert ook de groei van nieuw botweefsel. Wellicht komt dat omdat CBG ook een soort stamcel van cannabinoïden is.

CBG, 'stamcel' der cannabinoïden.

Cannabigerol (CBG) is de precursor oftewel ‘stamcel’ van alle andere cannabinoïden. Beeld: Creativan/Shutterstock

CBG is namelijk de voorloper, of precursor van andere cannabinoïden zoals THC en CBD. Het komt in alle cannabisplanten voor. Met name in de vierde week van de bloeifase is de concentratie het hoogst, omdat dan de meeste cannabinoïden nog gevormd moeten worden. Medihemp CBG thee bevat het van nature aanwezige CBG, uit de bladeren van Santhica hennepplanten.

Antibacterieel slaapmiddel remt tumorgroei

Cannabigerol is werkelijk een bijzondere cannabinoïde. Niet alleen stimuleert het zogezegd de aanmaak van nieuwe hersen- en botcellen. Maar CBG heeft ook antibacteriële, en antikanker-eigenschappen en is daarnaast ook een effectief slaapmiddel. Een kopje CBG thee in de avond laat je heerlijk slapen, en beschermt mogelijk ook tegen bacteriële infecties en tumorvorming (CBG vertraagde verder de ontwikkeling van darmkanker bij muizen).
High of stoned word je er (helaas) niet van, want net als CBD is ook CBG niet psychoactief. Onderzoek naar CBG wees uit dat het de grootste medicinale werking heeft in combinatie met CBD.

MediHemp CBG Thee

De nieuwe cannabigerol thee (CBG thee) van Medihemp wordt gemaakt van pure hennepbladeren van het ras Santhica. De hennepplanten worden geheel biologisch geteeld op Oostenrijkse bodem en zijn vrij van pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen. De bladeren worden vervolgens met de hand gesorteerd en verpakt voor jouw frisse en cafeïnevrije slaapmutsje.
Medihemp gebruikt alleen laag-THC (<0,2% THC) EU-gecertificeerde biologische hennepvariëteiten die zijn goedgekeurd voor de voedingssector.

Je bestelt de CBG thee van Medihemp natuurlijk op Hempishop.nl. Een verpakking van 40 gram thee is nu extra voordelig en kost maar €4,75. Zogezegd wordt de werking van CBG nog eens extra versterkt door CBD, en tot en met 10 september krijg je 10% najaarskorting op alle CBD-olie van Medihemp.

[Openingsfoto:  Anucha Choomkot, Shutterstock]