(advertenties)
(advertenties)

Een bhaji, bhajji of bajji is een pittige Indiase snack- of voorgerechtgerecht. Het is een gerecht dat je makkelijk maakt en dat heel smakelijk is. Aan dit recept voegen we wietboter toe om de snacks medicinale krachten mee te geven. In India noemen ze dat bhang.

Benodigdheden voor bhang bhaji

  • 2 uien in dunne plakjes
  • 90 gr (kikkererwten)meel
  • 1 el gesmolten wietboter
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl gestampte chilipeper
  • 1 tl hele komijnzaadjes
  • 2 tl geraspte verse gember
  • ½ tl zout
  • 2 geperste knoflooktenen
  • Een handje gehakte verse koriander
  • 1 tl gehakte verse cannabisbloemen
  • Plantaardige olie (indien gewenst met een THC-extract) om te bakken

Bereiden

  • Doe het meel in een mengkom en roer de gesmolten wietboter en het citroensap door het meel.
  • Voeg koud water toe totdat een dik, romig beslag ontstaat.
  • Roer de kruiden, specerijen en gestampte/geperste/geraspte smaakmakers erdoor.
  • Roer vervolgens de uien door het beslag en zorg ervoor dat ze met een goede laag beslag bedekt zijn.
  • Verhit olie in een grote pan of frituurpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg wanneer een eetlepel beslag die in de pan valt, gaat knetteren en vervolgens begint te drijven.
  • Gebruik een kookthermometer om te voorkomen dat de temperatuur niet te hoog wordt.
  • Maak vervolgens losse ballen van het mengsel met een eetlepel en laat ze in de olie vallen.
  • Frituur ze ongeveer twee minuten aan elke kant tot ze knapperig en goudkleurig zijn, en laat ze op keukenpapier uitlekken om het overtollige vet te verwijderen.
  • Serveer met mangochutney of limoen in het zuur.

 

[Openingsbeeld: Shutterstock/Stepanek Photography]
(advertenties)

Reacties