(advertenties)
(advertentie)

Medicinale edibles zijn lekker, effectief, efficiënt en geven een langdurig effect. Wat je voor de meeste edibles wel nodig hebt is wietboter, maar niet voor deze. Een heerlijke mediwiet-tosti maak je namelijk in een handomdraai, dus nog deze lunch als je trek hebt.

Een wiet-tosti maak je snel en gemakkelijk en dus zonder wietboter. Natuurlijk kun je hem nóg lekkerder en effectiever maken door wel wietboter te gebruiken. Maar als je wel wietboter hebt liggen, dan zijn er ook een hoop andere, uitgebreidere recepten waar je dat in kunt gebruiken.

Benodigdheden

Eigenlijk maak je de mediwiet-tosti net als een normale tosti, maar dan natuurijk moet de toevoeging van mediwiet. Dit heb je nodig:

  • Twee plakken kaas.
  • Twee boterhammen, bruin of wit.
  • Eventueel een plak ham.
  • Normale boter.
  • Wiet.

Bereiden

Beleg een van de boterhammen met kaas en smeer daar ook wat extra boter overheen. De werkzame stoffen in cannabis hechten namelijk goed aan vettige substanties.

Maal een hoeveelheid mediwiet fijn. Gebruik net zoveel als je normaal in verdamper, joint of bong zou doen. Leg hier weer een plak kaas overheen. eventueel een plak ham en de tweede boterham.

Bak de tosti en laat hem zo lang als mogelijk in het tosti-ijzer zitten. De hitte van het tosti-ijzer zorgt er namelijk voor dat de wiet ook meteen geactiveerd wordt. Dit proces heet decarboxyleren.

Eet smakelijk.

[Openingsfoto: Shutterstock/Dennis van de Water]