(advertenties)
(advertenties)

Mediwiet nemen door middel van een edible is lekker, effectief, efficiënt en geeft een langdurig effect. Het enige is dat je voor de meeste edible-recepten wietboter nodig hebt. Maar wat als je dat nu niet hebt liggen? Wel, dan maak je deze snelle mediwiet-tosti.

Een wiet-tosti maak je snel en gemakkelijk en dus zonder wietboter. Natuurlijk kun je hem nóg lekkerder en effectiever maken door wel wietboter te gebruiken. Maar als je wietboter hebt liggen, dan zijn er een hoop andere, betere recepten waar je dat in kan gebruiken.

Benodigdheden

Eigenlijk maak je de mediwiet-tosti net als een normale tosti, maar dan natuurijk moet de toevoeging van mediwiet. Dit heb je nodig:

  • Twee plakken kaas.
  • Twee boterhammen, bruin of wit.
  • Eventueel een plak ham.
  • Normale boter.
  • Wiet.

Bereiden

Beleg een van de boterhammen met kaas en smeer daar ook wat extra boter overheen. De werkzame stoffen in cannabis hechten namelijk goed aan vettige substanties.

Maal een hoeveelheid mediwiet fijn. Gebruik net zoveel als je normaal in verdamper, joint of bong zou doen.

Leg hier weer een plak kaas overheen. eventueel een plak ham en de tweede boterham.

Bak de tosti en laat hem zo lang als mogelijk in het tosti-ijzer zitten. De hitte van het tosti-ijzer zorgt er namelijk voor dat de wiet geactiveerd wordt. Dit proces heet decarboxyleren.

Eet smakelijk.

[Openingsfoto: Shutterstock/Dennis van de Water]

(advertenties)