(advertenties)
(advertentie)

Medicinale cannabis kan je op verschillende manieren toedienen. Je hoeft zeker geen joint te roken. In tegendeel. Er zijn genoeg gezonde alternatieven. Zoals deze cannabis-honing.

Voor cannabis-honing zijn verschillende recepten. De belangrijkste variabele is altijd de wiet-tot-honing ratio. Zoals met alle edibles is het verstandig met een lagere hoeveelheid wiet te beginnen. Wees niet overmoedig. Maak de honing liever te zwak en bouw de sterkte iedere keer en beetje op.

Ontdek hier een van de manieren om super eenvoudig wiethoning te maken.

Voorbereiding

De bereidingswijze voor deze honing is allesbehalve moeilijk. Wel zul je een beetje geduld moeten hebben; het hele proces duurt 6 tot 24 uur.

Om te beginnen zet je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Voor dit recept heb je maar een paar dingen nodig, namelijk:

 • Rijstkoker of iets soortgelijks waarmee je de honing straks langere tijd veilig op lage temperatuur kan laten sudderen.
 • +/- 14 gram wiet – ben je geen doorgewinterde wiet-gebruiker kun je beter lager inzetten. Vermaal de wiet alvast met een grinder of met een mes en snijplank. Het hoeven overigens geen wiettoppen te zijn. Knipafval is ook goed.
 • 1 kg honing – bij voorkeur biologische bijenhoning.
 • Kaasdoek – de plantenresten moeten straks uit de honing gefilterd worden.
 • Stukje touw – om het kaasdoek mee dicht te binden.
 • Pot met deksel – om de honing in te bewaren.

Bereiding wiet-honing

 1. Doe de vermalen wiet in het kaasdoek en vouw er een bundel van. Bind de bundel dicht met een stukje touw.
 2. Doe de bundel in de rijstkoker en bedek deze met de honing.
 3. Bedek de rijstkoker en laat het geheel vier tot vijf uur sudderen op de laagste stand. Roer de honing een paar keer per uur om.
 4. Zet de rijstkoker uit en laat de honing tot maximaal 24 uur afkoelen.
 5. Haal de bundel uit de honing en wring zoveel mogelijk honing uit het kaasdoek. In de plantenresten zitten namelijk nog veel werkzame stoffen.
 6. Giet de honing over in een pot met deksel en bewaar deze op een koele en donkere plek.

Wiet-honing gebruiken

De honing blijft zeker een jaar goed mits je deze goed bewaart. Je kunt er een lepel van in je thee doen, op een dessert of op een broodje brie met walnoten bijvoorbeeld.

[Openingsfoto: shutterstock/yo-rock]