(advertenties)
(advertenties)

Een veelgebruikte manier om medicinale cannabis te nemen is wietthee. Niet zo gek, want eenmaal gemaakt weet je al snel hoe sterk het is en kan je dus goed doseren. Een fijne afwisseling op wietthee is wietsoep. Hier een recept voor tomatensoep met cannabis.

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels wietboter (recept)
  • 2 eetlepels wietolijfolie (recept)
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 kilo rijpe roma-tomaten, fijngesneden
  • 2 kleine blikjes tomatenpasta
  • 1 theelepel suiker
  • 1 groentebouillonblokje + water
  • 1⁄2 kopje kookroom
  • 1 snufje kruidnagel (naar smaak)
  • zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse oregano

Bereiden:

  • Smelt de wietboter met de olijfolie op laag vuur in een pan.
  • Voeg de ui toe en fruit die langzaam voor 8 tot 10 minuten.
  • Voeg de knoflook gedurende de laatste 2 minuten al roerend toe.
  • Bestrooi met bloem en roer nog 3 minuten door
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en bouillon toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en dek af; kook op middelhoog vuur gedurende 30 minuten.
  • Breng op smaak met kruidnagel, zout en peper.
  • Haal van het vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer, keukenmachine of blender
  • Roer de kookroom er doorheen.
  • Doe een paar blaadjes verse oregano op de soep.
  • Neem eerst een kleine portie om de sterkte te bepalen.
[Openingsfoto: Shutterstock/Martin Rettenberger]
(advertenties)