(advertenties)
(advertentie)

Eetbare cannabis is een smakelijke en effectieve manier om de medicinale stoffen uit wiet binnen te krijgen. Edibles (zoals ze heten) kun je op allerlei manieren maken, maar vergen vaak een basis van iets vets waarin de cannabinoïden (werkzame stoffen) worden opgelost. Dit om de opneembaarheid van de stoffen in je lichaam en het effect ervan te verhogen. Dit zijn drie goede basis-ingrediënten voor cannabis edibles.

1. Wietboter

Deze kennen de meeste mensen wel. Wietboter is een van de meest bekende basisproducten voor cannabis edibles. Boter wordt in veel gerechten gebruikt, dus is het makkelijk om elk gerecht waar boter in verwerkt wordt met wietboter om te toveren naar een geneeskrachtig gerecht.

Wietboter, de absolute klassieker op het gebied van cannabis-edibles.

Met dit recept maak je gemakkelijk wietboter om te verwerken in jouw favoriete gerechten. Of gebruik ervoor een video als je beter visueel leert. Heb je de wietboter gemaakt, wil je er iets mee en je inspiratieloos? Probeer dan deze Provençaalse kip-cannabis of havermout-koekjes met wiet.

2. Cannabis olijfolie

Olijfolie is ook een veel gebruikt ingrediënt in veel gerechten. En hoewel cannabis-olijfolie niet zo goed werkt als boter om de werkzame stoffen mee te geleiden, werkt het wel. Het voordeel van cannabis-olijfolie is dat het een plantaardig en natuurlijk product is en daarom ook door veganisten te gebruiken. Je maakt ermee bijvoorbeeld deze overheerlijke (vegetarische) tomatensoep of Cannabis-hummus voor de afwisseling.

Olijfolie met cannabis is een van de plantaardige manieren om je gerecht medicinaal mee te maken. [Foto: shutterstock/Kojin]

3. Cannabis kokosolie

Een van de beste manieren om de werkzame stoffen uit cannabis in een lekker gerecht te verwerken is zonder twijfel cannabis-kokosolie. Niet alleen worden de cannabinoïden er goed door opgenomen, je lichaam profiteert meteen mee van de in de plantaardige olie aanwezige vitaminen en zuren.

Met kokosvet maak je een gezonde en breed inzetbare cannabisolie. [Foto: shutterstock/Roxana Gonzalez]

Cannabis-kokosolie is dus een gezonde manier om edibles te maken. Maar je kunt er meer mee dan alleen als bakolie gebruiken. De redelijk smaakloze olie is namelijk ook goed op de huid te smeren als plaatselijke pijnstiller of behandeling van huidproblemen. De veelzijdige olie kun je ook gebruiken voor heerlijke medicinale dranken zoals wietthee en warme chocomel.

Veel meer over edibles – inclusief de nodige recepten (koekjes, brood, soep, honing, pizza et cetera) vind je HIER op Mediwietsite

[Openingsfoto: shutterstock/Roxana Gonzalez]