(advertenties)
(advertentie)

Door cannabis in eten of drinken te verwerken, kan het innemen van je medicatie een gastronomische verwennerij worden. Veel lekkerder dan deze Provençaalse kip-cannabis uit de oven worden edibles namelijk niet. Kokkerellen met cannabis dus. Eet smakelijk!

Wiet is lekker!

Cannabis en cannabinoïden kun je druppelen als wietolie of nóg saaier: in een capsule innemen. Je kunt er echter ook een lekker bakje koffie van maken of nog iets smakelijker, koekjes of soep. Maar vandaag maken we er een échte gastronomische traktatie van. Namelijk Provençaalse kip-cannabis uit de oven.

Aan de slag!

Benodigdheden:

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

  • een oven
  • (hoge) ovenschaal
  • steelpan
  • injectiespuit met naald (of een lepel)
  • vijzel

Ingrediënten:

  • een hele kip
  • 100 gram wietboter (afhankelijk van medicinale wens en tolerantie)
  • rozemarijn
  • tijm
  • zeezout
  • peper
  • 2 knoflookteentjes (gehakt)

Optioneel:

  • rozenval aardappeltjes
  • sjalotten
  • wortelen
  • citroen
  • extra knoflook
  • laurierblad

Provençaalse kip-cannabis uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal met de vijzel de rozemarijn, tijm, zeezout, peper en knoflook samen.
  3. Doe de wietboter en de kruiden samen in een steelpannetje en smelt het geheel enkele minuten tot een geurige kruidenboter.
  4. Doe nu, indien gewenst, een halve citroen, extra knoflook en twee blaadjes laurier in de holte van de kip.
  5. Zuig met de injectiespuit de helft van de kruidenboter op uit de pan en injecteer deze op verschillende plekken in de kip. Je kunt ook de boter laten afkoelen, met een lepel het vel van de kip loshalen en de wietboter tussen het vlees en vel van de kip in smeren. Smeer of druip de overblijvende boter over de kip heen.
  6. Leg de kip – met de borstkant naar beneden – op een ingevette ovenschaal en zet het geheel in de oven. Bedruip om de 20 minuten de kip met de saus eromheen en draai de kip na ongeveer 45 minuten om.
  7. Zet nu eventueel een schaal met de sjalotten, groenten en rozenval aardappeltjes erbij in de oven. Bekijk na nog eens 45 minuten met een vleesthermometer de kerntemperatuur van de kip. Als deze 75 graden is, kun je de kip uit de oven halen en deze tien minuten laten afkoelen alvorens de kip te snijden.
[Openingsfoto: shutterstock/Brent Hofacker]