(advertenties)
(advertentie)

De gezondste en verreweg smakelijkste manier om medicinale wiet tot je te nemen is natuurlijk als je het verwerkt in je natje of droogje. Of met andere woorden: edibles. Helaas zijn ze in Nederland eigenlijk alleen als spacecake bij coffeeshops te koop, dus kun je ze beter zelf maken. We geven je vijf eenvoudige recepten voor heerlijke zelfgemaakte edibles – aan de slag!

Edibles maken het gebruik van mediwiet een stuk lekkerder dan andere medicijnen, die doorgaans maar een bittere pil zijn. Wanneer je medicinale cannabis in eten verwerkt is het veel langer werkzaam dan wanneer je het rookt, en bovendien een stuk gezonder omdat je niets hoeft te inhaleren. In vergelijking met een bittere druppel wietolie zijn edibles gewoon veel lekkerder, en net zo makkelijk gemaakt. Lees maar mee!

#1: Wietboter – de basis van veel edibles

De werkzame bestanddelen in cannabis heten cannabinoïden. Om die uit het plantmateriaal en in voeding te krijgen, is een vettige substantie nodig. Cannabinoïden hechten namelijk goed aan vetten maar niet aan water. Boter is daarom een veelgebruikte basis voor allerlei edibles, waaronder bijvoorbeeld de bekende spacecake. Maar een boterhammetje met wat wietboter erop is natuurlijk ook snel gesmeerd.

Het recept voor wietboter vind je hier.

Wietboter is heel eenvoudig te maken. Wat je nodig hebt is boter, (gedecarboxyleerde) wiet, een pan en een zeef. Foto: viennetta, Shutterstock

 

#2: Medicinale cannabisthee

Nu je een voorraadje wietboter hebt kan je het maar beter meteen gebruiken. Maak een lekkere thee en doe er een theelepel boter bij. Nog geen wietboter gemaakt? Het kan ook zonder.

Recepten voor wietthee vind je hier.

Breng je wietthee op smaak met je favoriete theezakje. Foto: Shutterstock/Mahony

#3: Medicinale wiethoning

Ook lekker in de thee of in andere gerechten is medicinale wiethoning. De bereidingswijze voor wiethoning is allesbehalve moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wiet, honing, een rijstkoker (geen must), kaasdoek, stukje touw en een potje met deksel. En voldoende geduld, want je bent wel 6 tot 24 uur kwijt aan het maken van deze medicinale lekkernij.

Het recept vind je hier.

Wiethoning is heerlijk en gemakkelijk aan van alles en nog wat toe te voegen.

#4: Wietbrownie – klassieker onder de edibles

De wietbrownie is een absolute klassieker onder de edibles en wordt in veel coffeeshops verkocht. Het is ook een prima snack om in je medicinale behoefte te voorzien. Om de gezondheid extra te ondersteunen, hebben wij een recept voor vegetarische cannabis-brownies zonder toegevoegde suiker. Zeker als je de glazuurlaag achterwege laat.

Het recept vind je hier.

Wietbrownies zijn allang niet meer de enige vorm van eetbare cannabis, maar wel een van de lekkerste. Foto: shutterstock/Roxana Gonzalez

 

#5: Mediwiet tosti

Een tosti met mediwiet is enorm snel en gemakkelijk te maken. En het grote voordeel van dit recept, is dat het zelfs kan zonder wietboter. Met wietboter is ook mogelijk, maar dat hoeft dus niet.

Het recept vind je hier.

Niets mis met een lekkere wiettostie! Foto: Dani Vincek, Shutterstock

Ben je nieuwsgierig naar andere methodes waarmee je mediwiet kan toedienen? Bekijk dan ook dit artikel.