(advertenties)
(advertentie)

De AirVape Xs Go is een zeer lichte, compacte en eenvoudige verdamper en speelt daarmee in op de trend van het microdoseren van cannabis. Het apparaatje is voordelig, heel gemakkelijk te bedienen, heeft geen app en blinkt daardoor uit in eenvoud en betaalbaarheid. Maar hoe verdampt de AirVape Xs Go? We hebben hem voor je getest.

Met de Xs Go stapt ook AirVape in de wereld van de ultra draagbare verdampers. Deze nieuwe categorie verdampers zijn zeer compact, licht en uitermate geschikt om te microdoseren met cannabis. Ze zijn (mede door hun lage aanschafprijs) ideaal voor mensen die de wereld van het verdampen willen verkennen, en je neemt ze gemakkelijk mee. In deze categorie onderscheid de Xs Go zich met eenvoud, gebruiksgemak en een lage prijs.

AirVape Xs Go verpakking

In de doos

Laten we bij het begin beginnen, namelijk de doos waarin je de AirVape Xs Go en alle meegeleverde onderdelen ontvangt. Hieraan zie je goed dat AirVape zijn best heeft gedaan om de prijs laag te houden en ook mensen met een laag budget te bereiken. De doos heeft een luxe uitstraling maar is geniaal eenvoudig. Hiermee scoort AirVape direct punten op het gebied van milieuvriendelijkheid. Geen plastic vulling hier maar slechts twee kartonnen plaatjes die de verdamper zelf en alle onderdelen op zijn plek houden. Een mooi voorbeeld van een geniaal minimalistisch ontwerp. In de doos treffen we:

  • 1 AirVape Xs GO
  • 1 USB-laadkabel
  • 1 Reinigingsborstel
  • 1 Pincet
  • 1 Mondstukgaasje
  • 1 Kamergaasje
  • De gebruiksaanwijzing
  • Beperkte levenslange garantie (registreren op AirVapeUSA.com)

AirVape Xs Go specificaties

Hoewel de aanschafprijs van de Xs Go slechts €59,- euro bedraagt, vallen de specificaties helemaal niet tegen. De afmetingen zijn 2.5 x 2.5 x 9 centimeter, en daardoor past deze verdamper inderdaad met gemak in je broek-of jaszak. Het gewicht van slechts 57 gram vergroot de draagbaarheid nóg verder en hoewel je het voor deze prijs misschien niet zou verwachten, maakt de AirVape Xs Go ook gebruik van conductieverhitting. Deze manier van verhitten zien we doorgaans niet bij budget verdampers en is superieur aan inductieverhitting.

Verder kun je met deze AirVape op 180 tot 215 graden verdampen. De batterijcapaciteit is met 1200 mAh niet enorm maar je kunt hem tijdens het opladen ook gewoon gebruiken. Opwarmen duurt tussen de 10 en 30 seconden, afhankelijk van de ingestelde temperatuur. De batterij is niet verwisselbaar en de AirVape Xs Go schakelt na drie minuten automatisch uit.

Ultiem gebruiksgemak

Terwijl veel andere fabrikanten apps ontwikkelen met uitgebreide en vaak overbodige functies, biedt de AirVape Xs Go je ultiem gebruiksgemak. De verdamper heeft maar één knop, en die dient uitsluitend als aan en uit knop, en om een van de vijf temperatuurinstellingen te kiezen. Druk drie keer om de vaporizer aan (of uit) te zetten, en houd de knop even ingedrukt om naar de volgende temperatuurinstelling te gaan. Tijdens het inhaleren hoef je de knop niet ingedrukt te houden.

Na drie minuten schakelt de Xs Go zichzelf automatisch uit. Dit lijkt misschien wat kort maar het blijkt tijdens onze test meer genoeg tijd om een paar smakelijke dampwolken binnen te krijgen. Bovendien past het helemaal bij het idee van microdoseren, waarbij je niet dampt om knetterstoned te worden maar liever een ontspannen medicated toestand ervaart.

Wiet verdampen in de Xs Go

Zoals gezegd richt AirVape zich met de Xs Go op het microdoseren en mensen die het verdampen willen ontdekken. En dat kun je zeker met deze budget verdamper; hoewel hij lichter aanvoelt zit het apparaatje stevig in elkaar, en functioneert hij prima.

De kruidenkamer is van hittebestendig keramiek, bevindt zich vlak onder het (magnetische) mondstuk, en biedt ruimte aan ongeveer een halve gram wiet, die je wel goed dient te vermalen om de dikste dampwolken te krijgen. De plaatsing van de kruidenkamer zorgt er niet voor dat het mondstuk extreem heet wordt, dankzij een slim luchtpad dat de damp enigszins koelt voor het je mond bereikt.

Het gemak waarmee je de temperatuur een standje hoger zet, blijkt een fijne functie en maakt het mogelijk om alles uit je wiet te halen. Je begint met een paar smaakvolle hijsjes op de laagste stand, en verdampt vervolgens steeds meer cannabinoïden naarmate je de temperatuur opvoert. Wanneer de smaak eruit begint te gaan, kun je de wiet roeren met het kleine gereedschapje dat slim in de achterzijde van de vaporizer verwerkt is.

AirVape Xs Go vs. DaVinci Miqro

Je kunt de Xs Go eigenlijk niet reviewen zonder ook even de DaVinci Miqro te noemen. Beide apparaten zijn ongeveer even groot, hebben een ceramische kruidenkamer en zijn eenvoudig in het gebruik. De Miqro is gemaakt van aluminium en voelt daardoor zwaarder aan, heeft een iets grotere en uitneembare batterij. In het gebruik zijn ze echter vergelijkbaar, en eerlijk gezegd neem je de AirVape Xs Go door het lichte gewicht en de afgeronde vorm in de praktijk gemakkelijker mee in je broekzak.

De Miqro heeft een luxere uitstraling en is hier en daar wel wat slimmer ontworpen. Zo vul je de Miqro wat makkelijker zonder te kruimelen, en heeft die een uniek LED-display maar daar staat dan ook wel een meerprijs van €90,- euro tegenover. De Xs Go is daarentegen makkelijker in het gebruik en nog wat draagbaarder, waardoor je hem sneller even meepakt.

Conclusie

Als je een voordelige verdamper zoekt die je gemakkelijk en snel pakt en meeneemt om overal en altijd een paar hijsjes te kunnen nemen, dan is de AirVape Xs Go een prima verdamper. Qua prestaties doet hij niet onder voor de vergelijkbare Miqro van DaVinci, al is het ontwerp wellicht wel wat minder doordacht. De batterij is niet verwisselbaar maar de Xs Go scoort zeer goed op gebruiksgemak, en de prijs is geweldig!

Voordelen:
+ Goede prestaties
+ Klein, licht en draagbaar
+ Gebruiksvriendelijk
+ Lage prijs!

Nadelen:
– Eenvoudig design
– Batterij niet verwisselbaar

Zowel de AirVape Xs Go als de vergelijkbare DaVinci Miqro bestel je op Dutch-Smart.nl. De AirVape kost €59,- euro en voor de DaVinci Miqro betaal je €149,- euro.