(advertenties)
(advertentie)
Er is geen verdamper vergelijkbaar met de Grasshopper, het is one of a kind in alle opzichten. Hij kwam op de markt na een succesvolle crowdfunding campagne op Indiegogo waarna enorme vraag naar deze stijlvolle pen direct voor leveringsproblemen zorgde. Op het moment is er echter weer een beperkte voorraad, wij probeerden hem.

Dat de crowdfunding campagne van de Grasshopper een groot succes was, is gemakkelijk te begrijpen. De Grasshopper is met voorsprong de meest stijlvolle verdamper die we ooit zagen. Kijk er gewoon maar eens naar, deze verdamper wil je gewoon hebben. Maar het zijn niet alleen de looks die de Grasshopper – in ieder geval in theorie – onweerstaanbaar maken. De Grasshopper heeft namelijk ook nog eens een ontzettend krachtige convectie-motor ‘onder de kap’ en dat belooft wat in zo’n compacte verdamper. Tijd om de Grasshopper aan een test te onderwerpen.

Eerste indruk? De Grasshopper ligt geweldig in de hand.

Eerste indruk? De Grasshopper ligt geweldig in de hand.

Design

Je kunt geen review over de Grasshopper schrijven zonder je uitgebreid over het ontwerp te buigen. Deze verdamper ziet er verdomd goed uit. De grasshopper is ontworpen als een luxe pen. Niet gewoon een mooie pen, maar zo een die je samen met een gouden handdruk bij je pensioen krijgt na een geweldige carrière. Gemaakt van geborsteld staal of titanium voelt de Grasshopper onverwoestbaar aan. De knop op de achterkant, waarmee je in het geval van een echte pen de schrijfpunt eruit zou klikken, dient om de Grasshopper mee in en uit te schakelen. De meegeleverde oplader is een magnetische ring die om deze knop heen schuift en ook de temperatuur-regelaar is geheel in stijl in de pen verwerkt. Een chique pen-clip maakt de Grasshopper zo discreet dat je hem gerust op ieder bureau achter kunt laten. Niemand zou kunnen vermoeden dat het hier om een high-end verdamper gaat, want dat is de Grasshopper zeker.

Niemand zou kunnen vermoeden dat het hier om een high-end verdamper gaat, want dat is de Grasshopper zeker.

Leercurve

Het gebruik van de Grasshopper is zeer intuïtief, er zit slechts één knop op waarmee je de verdamper in- en uitschakelt en de temperatuur (van 130°C tot 210°C) regel je met een eenvoudige draaischijf. Toch is de Grasshopper een verdamper die je moet leren kennen om hem echt te waarderen. Dit komt omdat het krachtige convectie verhittingselement misschien wel iets té krachtig is voor een verdamper van dit formaat. Is dit een nadeel? In onze ogen niet, maar het heeft wel voor wat gemengde beoordelingen gezorgd. Sommige gebruikers klagen hierdoor dat de Grasshopper als draagbare verdamper te heet wordt. Maar de ongekende kracht zorgt tegelijkertijd voor unieke mogelijkheden die we bij geen enkele andere verdamper zien, en de meest volle smaakbeleving. Over de opwarmtijd kunnen we kort zijn, de Grasshopper is in 3 tot 5 seconden klaar voor gebruik. Het is daarmee een van de snelst opgewarmde verdampers die er zijn. Gekleurde leds schijnen door de luchtgaten om je te vertellen dat de Grasshopper klaar is voor gebruik.

De échte toverkracht van de Grasshopper ontdek je wanneer je hem als injector gebruikt in combinatie met een bong of pijp.

Wanneer je de Grasshopper voor het eerst gebruikt, dan merk je dat het mondstuk – de punt waarmee je in het geval van een echte pen zou schrijven – inderdaad erg heet kan worden. De wiet bevindt zich namelijk vlak achter het mondstuk en direct daarachter zit het verhittingselement. Om dit op te lossen komt de Grasshopper met een siliconen dop die over het mondstuk heen schuift. De hoge temperatuur is wellicht wat onhandig voor een metalen penverdamper, maar laat je wel van enorm dikke en vooral smaakvolle dampwolken genieten. De échte toverkracht van de Grasshopper ontdek je echter pas wanneer je hem als injector gebruikt in combinatie met een bong of pijp, maar daarover straks meer.

Om de Grasshopper met wiet te vullen schroef je de punt van de pen af. Eronder verschijnt een bowl waarin ongeveer een kwart gram wiet past.

Om de Grasshopper met wiet te vullen schroef je de punt van de pen af. Eronder verschijnt een bowl waarin ongeveer een kwart gram wiet past.

Levenslange garantie

De fabrikant van de Grasshopper heeft dan misschien wel wat problemen met de levering waardoor de verdamper niet altijd te krijgen is. Heb je echter eenmaal een Grasshopper, dan kun je rekenen op een leven vol ongekend damp-plezier. De Grasshopper is zo gemaakt dat hij praktisch onverwoestbaar is, en de fabrikant biedt dan ook een levenslange garantie. Dat zie je toch niet vaak bij verdampers, en geeft je een gerust gevoel bij het neertellen van de 239 euro die de Grasshopper kost.

Met de Grasshopper en een bong kun je de hars rechtstreeks uit je wiet 'dabben'!

Met de Grasshopper en een bong kun je de hars rechtstreeks uit je wiet ‘dabben

Wiet dabben!

Wiet rook je en concentraat dab je, nietwaar? Wel normaal gesproken wel, maar de Grasshopper is zo’n krachtige kleine verdamper dat je er je wiet als het ware rechtstreeks mee kunt dabben. En dat levert een ongekend lekkere smaakbeleving. (Wat is dabben? Lees het HIER) De Grasshopper is zo krachtig dat hij de hars van de wiet in twee grote halen helemaal in damp laat opgaan. Daarna is de wiet ook werkelijk helemaal leeg getrokken en heb je hetzelfde effect wanneer je concentraten dabt. We durven zelfs te stellen dat de smaak lekkerder is dan wanneer je een concentraat dabt. In wiet zitten namelijk nog smaakstoffen die bij het maken van een concentraat verloren zijn gegaan.

In twee halen trek je werkelijk alle smaak tot aan de laatste terpeen uit je wiet, we kunnen er geen genoeg van krijgen!

Om wiet op deze manier met de Grasshopper te ‘dabben‘ heb je echter wel een bong/waterpijp nodig. Je gebruikt de Grasshopper dan als een soort injector. Een beetje zoals de tafelverdampers van De Verdamper en de Herborizer ook een injector hebben. Sterker nog, voor deze review gebruiken we de Grasshopper in combinatie met de bong van de Herborizer. De bong zorgt ervoor dat je lange halen kunt nemen, in twee halen trek je werkelijk alle smaak tot aan de laatste terpeen uit je wiet.

Conclusie

Dan over tot de hamvraag; moet je een Grasshopper kopen? Nou wat ons betreft wel, al was het alleen maar omdat hij weer even op voorraad is. De Grasshopper is mede door de levenslange garantie een verdamper waar je geen spijt van gaat krijgen. Als draagbare verdamper is zo ontzettend mooi, stijlvol en discreet dat je hem gerust op je bureau kunt laten slingeren. Niemand zal vermoeden dat het niet om een pen gaat. Met het siliconen hoesje op het mondstuk kun je genieten van heerlijke volle damp overal waar je gaat. Maar in combinatie met een glazen pijp of bong verandert de Grasshopper in een soort tover-verdamper waarmee je wiet kunt dabben. Je hebt dus geen adresjes meer nodig om aan kostbare concentraten te komen en ‘dabt’ het puurste concentraat dat er is, namelijk de hars die rechtstreeks uit je wiet komt. Puur en zonder oplosmiddelen gemaakt door moeder natuur.

+ Geweldig design
+ Zeer krachtige convectie verhitting

+ Gemaakt van onverwoestbaar staal of titanium
+ Heerlijke volle smaak, absoluut geen bijsmaakjes
+ Levenslange garantie
+ In combinatie met een bong kun je wiet ‘dabben

– Heet mondstuk

dsc_0545

De magnetische oplader schuift stijlvol over de aan en uit knop.

Voor 239 euro koop je de roestvrij stalen Grasshopper die wij hebben geprobeerd bij Vaposhop.nl, door de beperkte voorraad kun je er echter maar één per persoon bestellen. Heb je liever een titanium model dan komt er nog 60 euro bovenop.

[Openingsfoto: Vimeo]