(advertenties)
(advertenties)

Een relatief gezonde, en hele effectieve manier om medicinale cannabis te gebruiken is middels een vaporizer, ofwel een verdamper. De keuze voor een goede verdamper is erg belangrijk. Er zijn namelijk veel exemplaren op de markt en verdampers zijn niet goedkoop. In dit artikel kijken we of de Crafty van het Duitse merk Storz & Bickel een goede keuze is.

Even geleden schreven we over de 5 redenen om te kiezen voor een convectie verdamper. Een bekende, veelgebruikte en inmiddels klassieker onder de convectie verdampers is de Crafty Vaporizer. Deze verdamper wordt vooral gewaardeerd omdat hij enorm compact is, maar toch een hoge kwaliteit verdamping kan genereren.

De Crafty is eenvoudig te gebruiken, je kan de temperatuur gemakkelijk aanpassen met een gratis app en de batterij gaat erg lang mee. Bovendien kan je met de Crafty zowel gedroogde kruiden als concentraten en oliën verdampen. Veelzijdig is dit apparaatje dus ook.

Verschillende temperaturen

De Crafty vaporizer heeft twee vooraf ingestelde temperatuurinstellingen: 180 °C en 195 °C. Dit zijn namelijk de beste temperaturen voor medicinale cannabis. Met 180 °C geniet je van de volle smaak en zachtheid van cannabis. Door de aan/uit-knop twee keer in te drukken boost de Crafty naar195 °C. Met deze temperatuur verdampen de werkzame stoffen rapper zodat je sneller effect hebt.

Je kan de Crafty draagbare vaporizer via een app ook handmatig instellen op iedere gewenste temperatuur tussen de 40 °C en 210 °C. Hierdoor is de verdamper tevens geschikt voor tal van andere aromatische en heilzame kruidenmengsels. 

Het opwarmen van de Crafty neemt overigens 90 tot 120 seconden in beslag. Hiermee is deze verdamper iets langzamer dan concurrerende modellen. Maar daarentegen is deze Crafty wel beter in staat om de temperatuur vast te houden.

Bedienen met een app

Via bluetooth en een telefoon, bedien je met slechts één hand tal van functies op de Crafty verdamper.

Zoals gezegd kan je de Crafty bedienen met een mobiele app die beschikbaar is voor Android en iOS-apparatenMet deze toepassing kan je de temperatuur selecteren waarop je wilt verdampen en een boost modus configureren die de temperatuur van de vaporizer verhoogt zodat je het maximale uit de kruiden kan halen.

Ook kan je de helderheid van de LED-indicator aanpassen en de meldingsopties instellen, zoals de trilsignalen die aangeven dat de verdamper op temperatuur is. De app maakt door middel van bluetooth verbinding met de verdamper.

De voordelen van deze app op een rijtje:

  • Temperatuur instellen tussen 40°C en 210°C
  • Boost-temperatuur instellen
  • Weergave batterijstatus
  • Instellen LED helderheid
  • Trilfunctie in/uit schakelen
  • Gebruikstijd, serienummer en firmware bekijken
  • Resetten naar fabrieksinstellingen

 

De verhitter

De verhitter van de Crafty vaporizer werkt volgens de convectie-techniek. Dit betekent dat de kruiden niet direct worden verhit, maar dat het apparaat lucht verwarmd die vervolgens door de kruiden stroomt. Hierdoor komen de werkzame stoffen vrij zonder enig risico op verbranding.

De verhitter kan 0,2 tot 0,3 gedroogde kruiden verwerken. Met de meegeleverde grinder kan je dit eerst vermalen om het vervolgens in een bijbehorend, geperforeerd kokertje te stoppen, dat uiteraard ook wordt meegeleverd. In de doos zitten overigens ook hulpmiddelen om het kokertje weer leeg en schoon te maken.

Met de roestvrij stalen liquid pad kan je trouwens ook cannabis concentraten (BHO) en olie verdampen.

De Crafty is zo compact dat ie gemakkelijk in je handpalm past.

De batterij

De Crafty vaporizer maakt gebruik van een interne oplaadbare lithium-ion batterij die circa 1,5 uur meegaat. De oplaadtijd is ongeveer 2 uur. Maar als je niet zolang wilt wachten kan je de Crafty vanaf een 20 procent volle accu ook gebruiken terwijl er geladen wordt.

Om de Crafty op te laden, heeft de verdamper een mini USB-poort die op elke adapter kan worden aangesloten.

Andere Voordelen

De Crafty is 11 cm hoog, 5,7 cm breed en slechts 3,3 cm diep. Met deze afmetingen weegt de Crafty slechts 139 gram en past hij perfect in de palm van je hand. Ook kan die probleemloos worden gedragen in je broekzak, vest of jas.

Als we hem vergelijken met zijn grotere broer de Mighty, een andere variant van het merk Storz & Bickel, zijn de enige discussiepunten zijn grootte en de accuduur. De Crafty vaporizer is dus een kleiner en draagbaar ontwerp, terwijl de Mighty een langdurigere batterij heeft die meer geschikt is voor groepssessies.

Ten slotte heeft de Crafty een onopvallende en bescheiden uitstraling zodat niet meteen duidelijk is wat je in je hand hebt. De behuizing is oersterk en door de ribbels wordt warmte snel afgevoerd. Ook laat de kruidkamer zich goed afsluiten zodat je de kruiden niet ruikt als de verdamper uit staat.

Kortom, voor medicinaal gebruik is de Crafty een uitstekende keuze omdat ‘ie draagbaar, robuust, krachtig en discreet is.

Merk: Storz & Bickel
Type: Crafty
Prijs: 239 euro
O.a. te koop bij: Namaste Vapes

(advertenties)