(advertenties)
(advertentie)
Sinds de legaliserings-golf komen er de gekste cannabis-uitvindingen voorbij, vooral uit Amerika (VS én Canada). Zo schreven we eerder al over wiet-koffiepads. Nu is het geen koffie die nieuw op de markt komt, maar een vaporizer die lijkt op een koffiezet-apparaat. De CannaCloud is een vaporizer die middels pods (vergelijkbaar met senseo-koffiepads) de eerste wiet-ervaring voor consumenten zo makkelijk wilt maken als het zetten van een kop koffie.

Filosofie

Het idee achter de CannaCloud van CannaKorp is dat de bedenkers een wiet-vaporizer wilden maken die werkt als een Keurig-koffiezetapparaat. En Keurig-koffiezetapparaten zijn misschien in Europa niet zo bekend, maar zijn vergelijkbaar met het Senseo-systeem. Men neme een cup en een kop en een apparaat en men heeft koffie, u kent het wel:

De bedenkers van het apparaat – waaronder vier voormalige managers van Keurig – willen consumenten die voor het eerst cannabis gebruiken een vertrouwde ervaring bieden. En wat is er nou vertrouwder dan een simpel kopje koffie zetten?

Werking

De CannaCloud kan gevuld worden met een CannaCloud-pod. Kleine aluminium containers met voorgemalen, door laboratoria-geteste cannabis. Met een druk op de knop wordt de wiet verhit tot de juiste vaporizer-temperatuur. Na ongeveer 60 seconden licht het display op en kun je trekje nemen. Na gebruik kan de Pod gewoon de recycle-bak in.

Pods

De Pods zullen verkrijgbaar zijn in verschillende effecten, smaken en sterkten. Met labels wordt aangegeven of in de Pod een indica, sativa of hybride strain zit. Wel zo handig als je ’s ochtends bijvoorbeeld zeker wilt weten dat je naast je Senseootje ook een sativa neemt om niet in slaap te vallen onderweg naar je werk.

 

Het is aan dispensaries om de vraag van variatie door de consument te vertalen naar het aanbod in de winkels. Het zal uiteraard beginnen met een beperkte keuze maar snel uitbreiden. Zo hoopt CEO van CannaKorp James Winokur dat dispensaries en kwekers speciale blends gaan ontwikkelen voor in de Pods.

Verkrijgbaarheid

Hoe het er nu naar uitziet kunnen wij in Nederland natuurlijk nog wel even fluiten naar dit apparaat. Jammer genoeg zijn we hier nog niet zo ver met het accepteren van de cannabis-industrie als in Amerika. Hoewel het daar op federaal niveau nog illegaal is, zijn er in verschillende staten bloeiende cannabismarkten. Zo heeft Colorado dit jaar in 10 maanden een miljard dollar omgezet met cannabis.

De CannaCloud zal vanaf maart 2017 in geselecteerde dispensaries in Noord-Amerika worden verkocht. Om te beginnen zal het apparaat opduiken in wietwinkels in Colorado, Washington, New England en in Canada. De prijs  voor de apparaten zal ergens tussen de $150-$170 komen te liggen en voor de Pods betalen ze daar straks ongeveer $6,50. Al is het aan de verkoper zelf om die prijs vast te stellen.

[Openingsfoto: YouTube]