(advertenties)
(advertentie)

Bij wiet denken veel menen aan roken. En die gedachte zou je ervan kunnen weerhouden om mediwiet te proberen. Onnodig! Er zijn namelijk heel veel alternatieven om op een gezonde manier medicinale cannabis te gebruiken. Eén daarvan is cannabis verdampen. En in deze video zie je hoe dat werkt.

Alle werkzame bestanddelen in cannabis zitten verpakt in de etherische oliën van de plant. De hoogste concentraties zitten in de bloemtoppen van de wietplant. En om ze in je lichaam te krijgen, kan je die roken, er olie van maken of verdampen. Bij verdampen verhit je het plantmateriaal tot een temperatuur waarop de etherische oliën verdampen. Er vindt dus géén verbranding plaats. En dat maakt cannabis verdampen zo gezond en effectief.

LEES OOK: Zo werkt cannabis verdampen; een gids voor beginners

National Geographic is een van ’s werelds beste zenders voor wetenschap en avontuur. Door hun wetenschappers, fotografen, journalisten en filmmakers van wereldklasse brengt deze zender je dichter bij de verhalen die er toe doen.

Tijdens hun serie ‘American Weed’ namen ze alle facetten van het Amerikaanse legalistieproces voor mediwiet onder de loep. Een onderdeel is het introduceren van de verdamper bij een patiënt. Zij gaat voor het eerst gebruikmaken van een Volcano; een verdamper die als de Rolls Roys onder de tafelverdampers wordt gezien.

Ben je nieuwsgierig naar wat verdampen nu eigenlijk is? Bekijk dan deze video.