(advertenties)
(advertentie)

Nog even en dan is het kerst; een perfect moment om een dierbare te verrassen met een mooi cadeau. Je hebt er wellicht nog niet bij stilgestaan, maar iemand die medicinaal (of recreatief) cannabis gebruikt kan je enorm blij maken met een verdamper. Of misschien dat je zelf dolgraag zo’n ding wilt, maar niet zo goed weet welke je moet kiezen? Hieronder bekijken we drie mooie draagbare exemplaren, waarvan één met 20% korting. En wie weet ligt er straks een onder de boom, van of voor jou…

Even over verdampen

Verdampen is een methode van cannabis toedienen. De methode wordt steeds populairdere onder zowel medicinale als recreatieve gebruikers. De reden hiervan is dat het een hele schone, pure en discrete manier is om mediwiet te gebruiken. Het geeft direct effect, het smaakt lekker en het is niet schadelijk voor de gezondheid omdat er geen verbranding plaatsvindt.

De cannabis wordt in een verdamper namelijk verhit tot een temperatuur die precies hoog genoeg is om de werkzame stoffen te laten verdampen. Geen verbranding van plantmateriaal of cannabisolie dus. Daardoor is deze methode een enorm goed alternatief voor cannabis roken. Bovendien gebruik je in een verdamper geen tabak wat natuurlijk per definitie gezonder is.

Verdampen is hierdoor veel zachter aan de keel. En je beschik direct over het effect, wat fijn is als je cannabis gebruikt bij bijvoorbeeld acute pijnbestrijding.

MEER LEZEN: Zo werkt verdampen – een gids voor beginners

Drie verdampers voor onder de kerstboom

Een verdamper is een perfect cadeau om te geven of te krijgen. Zeker voor iemand die net is begonnen met het gebruiken van medicinale cannabis en naar een goede, veilige en gezonde manier zoekt om het toe te dienen. Om je te helpen hebben we hieronder drie mooie, draagbare verdampers voor je neergezet. En één hiervan wordt momenteel met een mooie kerstkorting aangeboden.

Ideaal om je te helpen een keuze te maken in het grote aanbod verdampers waar we tegenwoordig uit kunnen kiezen.

PAX 3 van PAX Labs

Toen PAX Labs de PAX 3 ontwikkelde, wisten ze dat ze een naam hadden hoog te houden. Daarom is hun nieuwste versie wederom uitgerust met de nieuwste technologieën. Bovendien werkt deze PAX naast het gebruik van kruiden, ook perfect met concentraten. Met de meegeleverde concentraat-insert kan je zelfs enorm snel wisselen van kruiden naar concentraten.

Zoals gezegd is de opvolger van de PAX 2 voorzien van de nieuwste technologie. Dit merk je in de snelle opwarmtijd; in slechts 15 seconden heb je een goede volle damp. Maar dat is niet het enige.

De verdamper beschikt namelijk over haptische feedback. Dit is technologie die communiceert door middel van vibraties op basis van aanraking door de gebruiker. Met andere woorden: slimme sensoren voelen of jij de verdamper nog gebruikt, vasthoudt of dat je in slaap bent gevallen. En indien nodig schakelt de verdamper zichzelf dan uit. Ook geeft de verdamper een subtiel trilsignaal als hij is opgewarmd.

Je kan bij de PAX 3 trouwens kiezen voor vier verschillende damptemperaturen, namelijk 180, 190, 200 en 215 graden.

Voordelen

 • Warmt razendsnel op
 • Haptische feedback
 • Kan met een app worden verbonden
 • Zowel kruiden als concentraten
 • Mooi afgewerkt

Nadelen

 • Geen verwisselbare batterij
 • Geen mondstuk, je drukt het hele apparaat tegen je mond

Prijs: 249 euro (inclusief accessoires). Verkrijgbaar bij alle bekende aanbieders van verdampers, zoals de Vaposhop.

Arizer Air – met 20% korting

De Arizer Air komt uit de fabriek van van Arizer Tech uit Canada; een bekende en zeer gerespecteerde naam in de wereld van de verdampers.

Deze verdamper is kleiner en lichter dan zijn voorloper, de Solo, en daardoor kan je hem nog eenvoudiger meenemen. Bovendien is hij visueel zo ontworpen dat hij meer wegheeft van een e-sigaret, waardoor de Arizer Air heel discreet en gemakkelijk is te gebruiken in het openbaar.

Maar laat je niet foppen door het kleine formaat; de compacte vorm betekent niet dat het apparaat minder duurzaam is. In tegendeel. De verdamper wordt beschermd door een stevige metalen buitenlaag en met het meegeleverde siliconen hoesje hou je hem als nieuw.

Nadat we hem op de redactie testte viel meteen het glazen mondstuk op. Hiermee maakt Arizer een duidelijk statement: bij ons geen plastic of metaalachtige smaak! Bovendien beschikt de Air over een verbeterd keramisch verwarmingselement dat enorm krachtige prestaties levert.

Blijf de pure essentie van de kruiden proeven

Ondertussen zorgt de verdamper ook nog eens dat de temperatuur tijdens het inhaleren wordt geoptimaliseerd. Hierdoor beschik jij constant over de beste kwaliteit; een dikke en smaakvolle damp waarin je de pure essentie van de kruiden blijft proeven! Bovendien voelt het heel fijn aan je lippen, zo’n glazen mondstuk.

De batterij gaat lang mee. Als je constant zou verdampen, kan dat maar liefst een uur. Wanneer je de verdamper niet gebruikt schakelt hij na 10 minuten automatisch uit. De verdamper beschikt trouwens over 5 standen: 180, 190, 200, 205 en 210 graden Celsius. Overigens zijn er losse batterijen verkrijgbaar zodat je altijd een extra vol exemplaar mee kan nemen.

Kortom, de Arizer Air is een zeer betrouwbare draagbare verdamper met een net, discreet uiterlijk en natuurlijk een geweldige smaakervaring.

Voordelen

 • Glazen mondstuk voor optimale smaak
 • Verschillende glazen opzetstukken
 • Krachtig maar heel discreet
 • Verwisselbare batterijen
 • Inclusief siliconen cover en etui

Nadelen

 • Glas is gevoelig voor beschadiging, maar alle onderdelen zijn los verkrijgbaar.

Prijs: 199 euro (inclusief accessoires, verkrijgbaar is titanium, zilver en zwart). Nu in de aanbieding met 20% korting, voor maar 159,95 euro bij Apollyon.

Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Crafty van Storz & Bickel

De Crafty van Storz & Bickel mag zich inmiddels toch wel tot de klassieker rekenen onder de verdampers.  Deze draagbare krachtpatser wordt vooral gewaardeerd omdat hij gebruikmaakt van de convectie-techniek, maar ondertussen wel enorm compact is, terwijl hij een hoge kwaliteit damp genereert.

De Crafty is eenvoudig te gebruiken. Je klikt de bovenkant los waarna je de kruiden direct in de kruidkamer doet. Er zijn ook capsules verkrijgbaar waar je de kruiden in kan doen. Zodoende blijft de kruidkamer schoon en hoef je alleen af en toe de capsule te vervangen. Bovendien kan de Crafty concentraten en oliën verdampen, met de meegeleverde vloeistofpad.

De standaard temperatuur is 180 graden Celsius. Maar als je de app installeert kan je door middel van een bluetooth connectie de temperatuur aanpassen in een range van 40 tot 210 graden Celsius. Het opwarmen van de Crafty neemt trouwens 90 tot 120 seconden in beslag. Dit is iets langzamer dan concurrerende modellen, maar de Crafty is daarentegen wel heel goed in staat om de temperatuur vast te houden.

De Crafty verdamper is uitgerust met een lithium-ion batterij die circa 1,5 uur meegaat. De oplaadtijd is ongeveer 2 uur, maar als hij circa 20 procent vol is kan je hem ook gebruiken terwijl er geladen wordt.

Voordelen:

 • Uitklapbaar mondstuk
 • Compact maar toch convectie-techniek
 • Verdampt kruiden en concentraten
 • Trilfunctie en led-indicatoren

Nadelen

 • Valt wat meer op, dus minder discreet

Prijs: 239 euro (inclusief accessoires). Verkrijgbaar bij alle bekende aanbieders van verdampers, zoals bij Namaste Vapes.