(advertenties)
(advertentie)
Er zijn talloze manieren om de werkzame stoffen uit de wietplant in te nemen. Maar veel van die manieren zijn nog best arbeidsintensief. Als je niet wilt roken of vaporizen zal je aan de slag moeten met olie, een oplossingsmiddel als alcohol of aan de gang moeten met een vet als kokos of melk. Niet echt handig als je wiet gebruikt voor snelle pijnstilling. Voor Amerikanen die even snel hun medicijn willen nemen is er goed nieuws: er komen kant-en-klare medicinale wiet-koffie pads op de markt!

Medicinale wiet-koffie

Koffie en cannabis zijn al jaren een goede combinatie. Het is niet voor niets dat de Nederlandse wietwinkels coffeeshops heten. Veel wietgebruikers vinden koffie ideaal voor naast hun jointje of vaporizer. Maar je kunt de drank en de plant ook op een andere manier samenbrengen. Je kunt namelijk medicinale wiet-koffie maken om op een smakelijke manier je medicijn binnen te krijgen.

Zelf kun je een kop koffie medicinaal maken door er een lepeltje wiet-melk of kokosvet in te scheppen. Helaas is het proces wat eraan vooraf gaat vaak wat langer van duur en niet voor iedereen haalbaar. In Amerika hebben ze hier wat op bedacht.

15250702_747581442072424_5478594707258743865_o

Het bedrijf BREWBUDZ heeft een manier ontwikkeld om cannabis in koffiepads te krijgen. Met een speciale techniek weten ze bij BREWBUDZ ook nog eens alle werkzame stoffen uit de wiet in je kopje te krijgen.

Entourage-effect

De Amerikaanse cannakoffie-fabrikant is goed op de hoogte van de werking van mediwiet. Ze doen namelijk niet alleen de werkzame cannabinoïden (zoals THC) in de koffiepads. In de pads wordt wiet in haar natuurlijke vorm verwerkt om het entourage-effect te bereiken. Dat is een essentieel fenomeen in cannabis medicijnen waarbij het extract van de hele plant beter werkt dan een geïsoleerd THC- of CBD-extract.

Dit heeft te maken met de terpenen in de plant. Aromatische stoffen die in bepaalde samenstellingen – profielen – diverse biologische effecten in je lichaam kunnen veroorzaken.

Koffie of thee?

Voor wie niet zo van koffie houdt heeft de Amerikaanse brouwer een aantal alternatieven. In het assortiment vind je naast diverse soorten koffie ook een aantal thee-soorten. Voor de zoetekauw hebben ze zelfs een decadente chocolademelk. Alle pads zijn overigens ontworpen voor Keurig-koffiezetapparaten. 14225599_707277142769521_103308935522443627_n

Omdat niet iedereen dezelfde wiet-tolerantie heeft zullen de dranken in verschillende sterkten te krijgen zijn. En maar goed ook, je zult maar net een te sterk kopje indica-koffie gedronken hebben voor je naar je werk gaat…

Maatschappelijk verantwoord

BREWBUDZ denkt niet alleen aan de gezondheid van de mens maar ook aan de natuur. Zo zijn de pads volledig biologisch afbreekbaar en kunnen dus zo in de biobak of op de compost-hoop voor je volgende buitenkweek.

Naar verwachting zullen de pads uiterlijk in maart 2017 te krijgen zijn. De pads zijn wel aardig aan de prijs. Zo betalen ze in de VS straks omgerekend zo’n 7 euro per drankje van BREWBUDZ.

[Openingsfoto: shutterstock/tomkawila]