(advertenties)
(advertentie)
Welkom op Mediwietsite & Mediwietforum – voor iedereen die in Nederland en Vlaanderen geïnteresseerd is in alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Wereldwijd wordt er steeds meer bekend over de geneeskracht van de wietplant. Aangejaagd door patiënten die hun recht opeisen én een steeds bredere legaliseringsgolf vindt er ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek plaats. Mediwietsite bericht vanaf nu dagelijks over medicinaal cannabis nieuws en onderzoeken. Experts delen hun ervaringen en je leest en leert hier alles over hoe je zelf thuis veilig je eigen medicijn kweekt. Op Mediwietforum kunnen patiënten en andere geïnteresseerden met elkaar in contact komen, vragen stellen en tips & trucs met elkaar delen.

Normalisatie van medicinale cannabis

Met een groeiend aantal medicinale cannabispatiënten kan men anno 2016 niet meer om de geneeskracht van de plant heen. Sterker nog, wie kijkt in het verleden leert dat veel medicatie lange tijd van cannabis werd gemaakt. Waar het mis is gegaan, daar kan lang over gesproken worden. Maar feit is: het mag wel eens over zijn met het onterecht klein houden van deze wonderbaarlijke en veelzijdige plant. Patiënten hebben recht op hun medicijn naar keuze en zouden het ook moeten mogen telen. Dit proces begint bij het bespreekbaar maken van het onderwerp en door ervaringen met elkaar te delen.

MW logo temp

Alles over mediwiet

Door de wettelijke bepalingen omtrent medicinale cannabis en nog veel te veel onwetendheid kunnen artsen patiënten vaak niet goed genoeg informeren. Patiënten zijn op hun beurt afhankelijk van de beperkte keuze in gamma-bestraalde apotheekwiet en weten niet van de verschillende manieren waarop cannabis medicinaal te gebruiken is. Onder ‘Medicinale Cannabis’ op deze site is daarom alles te vinden over:

  • Kweken

Patiënten moeten in staat worden gesteld zelfvoorzienend te zijn in hun medicinale cannabisbehoefte. Er is maar een beperkte keuze aan ‘legale’ apotheekwiet te krijgen en coffeeshopwiet is duur en zeker niet altijd te vertrouwen. Zelf wiet kweken is de enige manier om een continue stroom aan betaalbare medicatie te garanderen. Het hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, maar vergt wel wat kennis, die vanaf nu hier te vinden is.

  • Vaporizen

Voor velen dé manier om gebruik te maken van de geneeskrachtige en/of therapeutische werking van mediwiet. Gezonder dan roken omdat er geen verbranding bij komt kijken en snel opgenomen door het lichaam. Wat is een goede vaporizer? Wat is er bekend en wat zijn de ontwikkelingen? Lees het hier.

  • Wietolie

Een van de meest bekende vormen van medicinale cannabis: de wietolie. Je hebt hem mét en zonder THC, en je hebt olie met CBD. Maar welke is de juiste voor de behandeling van verschillende aandoeningen? Kan alle wietolie kanker bestrijden? Hoe maak je het zelf? En waarmee maak je het zelf? Hier vind je alles over de mogelijke vormen en recepten van THC en CBD-olie.

  • Edibles (eetwaren)

Deze vorm van medicatie is hier nog minder populair dan bijvoorbeeld in de VS en Canada, maar niet minder effectief. Van medicinale cannabis kun je namelijk allerlei lekkere gerechten, gebak, snoep en dranken maken om smaakvol van je medicatie te genieten. Er zijn zelfs heuze wietchefs die hun beroep ervan gemaakt hebben om speciale cannabisgerechten te maken. Op zoek naar een originele en bijzonder gezonde vorm van medicatie? Hier lees je meer over edibles!

shutterstock_497637577

Cannabis is een veelzijdige plant waarmee een scala aan ziekten een aandoeningen kan worden behandeld… [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

Nieuws en onderzoek

Normaliseren van medicinaal cannabisgebruik begint bij goede voorlichting. Mediwietsite zet zich dus in om nationaal en internationaal nieuws en onderzoek te verzamelen en te delen met zoveel mogelijk Nederlanders en Vlamingen. Wij zijn ook een van de weinigen, zo niet de enige website in de Lage Landen die wetenschappelijke onderzoeken niet publiceert in het Engels maar alles vertaalt in het Nederlands. Het meeste onderzoek naar medicinale cannabis en het gebruik ervan wordt immers gedaan in het buitenland.

Experts

Theorie uit nieuws- en onderzoekspublicaties zijn natuurlijk niet alleszeggend. Cannabis als medicijn werkt voor iedereen anders en er is meer dan alleen theorie voor nodig om een goed beeld te krijgen van deze wereld. Wij willen patiënten zelfvoorzienend maken in hun medicijnproductie. Of dit nu gaat om het kweken – voor olie – of het maken van eigen crèmes en zalven. Onder de rubriek experts zijn daarom te vinden: activisten, kwekers, een zelfvoorzienende patiënt, een cannabisondernemer (producent van o.a. zalven en crèmes), huisarts en de bekende patiëntenverenigingen. Zij delen hun kennis, ervaring en anekdotes op Mediwietsite, om zo bij te dragen aan het algehele welzijn van Nederlandse patiënten.

Patiënten

Dat medicinale cannabis überhaupt terrein wint komt door patiënten die hebben besloten niet langer te zwijgen. Onder patiënten in het menu van deze website vind je verhalen en video’s van cannabispatiënten die hun ervaringen delen om anderen te inspireren. Van hoopvolle verhalen van ouderen die hun levenskwaliteit verbeteren door wietolie tot kinderen die voor het eerst normaal kunnen leven door CBD. En zelfs mensen die van hun kanker genezen zijn door het gebruik van wiet(olie)…

mwf-logo

Forum

Mediwiet-patienten en andere in mediwiet geïnteresseerden krijgen op het Mediwietforum de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Hier kunnen vragen gesteld worden en er kan informatie gedeeld over binnen- en buitenkweken of zelf olie maken, je kan anekdotes delen, nieuwtjes droppen en gelijkgestemden leren kennen. Gezien de (onterechte) taboesfeer en onwetendheid rondom cannabis die er nog steeds is, voelen sommige patiënten zich enigszins verloren. Daarom hebben ze nu een plek om samen te komen en hun ervaringen te delen: meld je dus even aan – kleine moeite maar zeker de moeite waard!

Nu online

Mediwietsite en Mediwietforum zijn vanaf 1 november online en voor iedereen te bezoeken. Informeer jezelf en anderen over alles wat met mediwiet te maken heeft. Om te beginnen hebben we alvast ruim 200 artikelen op de site staan, die we vanaf nu dagelijks aanvullen met nieuwe publicaties. Met nieuws, onderzoek, experts, tips & trucs voor het kweken van je eigen medicijn is Mediwietsite klaar om onderdeel te zijn van de huidige cannabisrevolutie.

[openingsfoto: shutterstock/Steve Ikeguchi]