(advertenties)
(advertentie)
De medicinale kracht van cannabis kun je op meer dan één manier binnenkrijgen. Door je wiet in eten of drinken te verwerken maak je van de nood een deugd. Uiteraard kun je op de gezonde tour met een lekkere tomatensoep of quinoa. Maar je kunt ook eens zondigen met een patatje met wietmayonaise of een overheerlijke cannabis vanille-milkshake. 

Wietmelk

Dit onderdeel van het recept kun je beter even van tevoren bereiden. Voor de cannabis-milkshake gebruiken we namelijk melk om de werkzame stoffen uit de wiet mee in de drank te krijgen. Volle melk is door het hoge vetgehalte goed geschikt om de cannabinoïden (waaronder THC) uit de cannabis mee in de drank te krijgen. Dit heb je nodig:

 • Kleine steelpan met deksel
 • Kaasdoek of cacaozeef
 • +/- 420ml volle melk
 • +/- 1gr. fijngemalen cannabis – hoeveelheid is afhankelijk van je tolerantie en medicinale behoefte. Kies je gewenste medicinale wietsoort, bij voorkeur organisch.

Bereiding cannabis-melk

 1. Zet de steelpan op een laag vuurtje. Giet hier de volle melk en de fijngemalen cannabis in.
 2. Laat dit 45 minuten op laag vuur sudderen, het mag niet koken! Blijf de melk constant roeren om te voorkomen dat de melk een velletje krijgt. Vergeet bij het roeren ook de bodem niet mee te nemen om te zorgen dat het niet aanbrandt.
 3. Haal de pan van het vuur, zet de deksel erop en laat dit 5 minuten afkoelen.
 4. Zeef de plantenresten uit de melk met de kaasdoek of cacaozeef.

De cannabis-melk kan gebruikt worden om de vanille-milkshake te bereiden. [Foto: shutterstock/ Eskymaks]

Cannabis vanille-milkshake

Voor de rest van de milkshake gebruiken we:

 • 800ml vanille-ijs
 • de cannabis-melk
 • 100gr. rietsuiker/bruine suiker
 • 30ml. vanille-extract

Gooi alle ingrediënten samen in een blender. Mix in de blender de ingrediënten tot de gewenste dikte. Serveer de milkshake in gekoelde glazen. Uiteraard kunnen er fruit of andere smaakmakers zoals chocolade aan de milkshake worden toegevoegd.

[Openingsfoto: shutterstock/Robcartorres]