(advertenties)
(advertentie)
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En hoe beter de dag te beginnen dan met een éxtra gezond ontbijt met cannabis? Met dit recept hoef je je ook niet schuldig te voelen. Want hoewel het zoet smaakt, is deze Canna-granola suikervrij! Geen zorgen, het is niet moeilijk en je bent er zo mee klaar. Zet de oven maar alvast op 150 graden en lees mee.

Ingrediënten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet dus alvast klaar wat je klaar kunt zetten voor je de bereiding begint. Je kunt hier uiteraard van alles aan toevoegen (zoals vanillepoeder, kokossnippers, cacaonibs, rode en/of bruine granola). Maar voor dit recept heb je in elk geval nodig:

  • 160 gram havermout
  • 40 gram gehakte noten (ongezouten en ongebrand) en zaden (denk aan pijnboompitten of zonnebloempitten)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel Cannabis-kokosolie (mag meer zijn, afhankelijk van medicinale wens en tolerantie)
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 2 handen rozijnen (of ander gedroogd fruit zoals moerbeien)

Geef je eigen draai aan dit recept door er andere zaden, noten of gedroogde vruchten aan toe te voegen. [Foto: shutterstock/Elena Veselova]

Bereiding

  1. Als het goed is heb je de oven al opgewarmd tot 150 graden. Zo niet, is dit je moment.
  2. Doe alle droge ingrediënten (behalve de rozijnen, moerbeien of andere optionele ingrediënten) bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Smelt in een kleine steelpan de cannabis-kokosolie op laag vuur. Voeg daar al roerend de siroop en het water aan toe.
  4. Giet het gesmolten cannabis-kokosolie en siroop over de droge ingrediënten in de kom. Meng dit goed door elkaar zodat alle noten en zaden bedekt zijn met de siroop.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi daar de kom op leeg. Verdeel de granola goed over de bakplaat en bak het geheel 15 tot 20 minuten op 150 graden. Houd de granola goed in de gaten, elke oven is anders.
  6. Als de granola goud of bruinig van kleur is kan deze uit de oven worden gehaald. Laat dit dan tien minuten afkoelen.
  7. Na tien minuten te hebben afgekoeld kun je de rozijnen, moerbeien of andere optionele ingrediënten aan de granola toevoegen.
  8. Bewaar de granola in een afgesloten (weck-)pot.

Serveertip

De granola kun je net als cruesli eten in yoghurt of vegetarische yoghurt van kokos of soya. Je kunt af en toe wat vers fruit door je kom doen om het extra gezond te maken. Serveer de granola met kopje wietthee of wietsap om het af te maken.

[Openingsfoto: shutterstock/Brent Hofacker]