(advertenties)
(advertentie)
De mogelijkheden van eetbare cannabis zijn eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er met cannabis een medicijn van maken. Dit recept voor een variatie op de klassieke clubsandwich kip is daar een mooi voorbeeld van. Zet je schrap voor een medicinale lunch met de Club Cannabis.

Benodigdheden

  • Broodrooster/Grill
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Mes en snijplank
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Per sandwich heb je nodig:

  • 3 sneetjes brood
  • halve tomaat
  • een beetje sla
  • 3 of 4 plakjes kipfilet (afhankelijk van grootte en smaak)
  • 2 plakken bacon
  • 2 eetlepels cannabis-mayo
  • 1 eetlepel cannabis-pesto
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
  2. Rooster/grill de sneetjes brood alvast tot ze knapperig zijn.
  3. Bak de bacon in de koekenpan en laat deze daarna op een keukenpapiertje uitlekken
  4. Meng de cannabis-mayonaise en -pesto samen en voeg hier zout en peper naar smaak toe.
  5. Smeer twee sneetjes brood aan één kant in met de saus (boven en onderkant).
  6. Begin nu op een van de twee sneetjes te ‘stapelen’: sla, tomaat, bacon, kipfilet.
  7. Smeer het derde sneetje brood aan beide kanten in met de saus en leg deze op de stapel.
  8. Stapel nu verder: sla, tomaat, bacon, kipfilet.
  9. Leg het overgebleven, aan een kant met saus besmeerde sneetje, met de sauskant naar beneden op de stapel.
  10. Prik door de stapelde sandwich op twee plekken satéprikkers (indien mogelijk kan één prikker dienen voor twee kanten) en snijd de sandwich schuin door het midden.

Serveertip

De originele clubsandwich wordt vaak geserveerd met nacho-chips en guacamole. Voor een complete club-ervaring raden wij dan ook aan nachos te serveren bij deze sandwich. Als je niet genoeg hebt aan de cannabis in de sandwich kun je ervoor kiezen de nachos te serveren met Ganja-Guacamole, daarvoor vind je hier een recept.

[Openingsfoto: shutterstock/Sara Winter]