5 belangrijke punten bij het maken van edibles
Vijf belangrijke aandachtspunten bij het zelf maken van edibles oftewel eten met cannabis, om deze vorm van mediwiet met plezier te ontdekken.
Sommige mensen krijgen ’s ochtends geen hap door hun keel, misschien ben je er een van. Om die mensen niet te uit te sluiten beginnen we met een vloeibare kickstart van dit Valentijnsdag cannabis-ontbijtje. Want het ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag.
De meeste mensen beginnen hun dag toch wel met een lekkere kop koffie. Helaas hebben wij hier nog geen cannabis-infused koffie zoals in de VS, maar alleen gewone koffie om mee te werken. Om hier een canna-koffie van te maken hoef je gelukkig geen gekke fratsen uit te halen. Het enige dat je nodig hebt is een theelepel cannabis-kokosvet (of kokosolie) om door je koffie heen te roeren. Liever een koffie verkeerd? Neem dan de Canna-Latte Machiatto.
Een kopje thee kan bij veel mensen ook nooit ontbreken bij het ontbijt. Begrijpelijk, want niet iedereen kan tegen cafeïne uit koffie. Maar ook met thee kunnen wij een canna-kunstje. Wietthee is namelijk een heel gezonde manier om de werkzame stoffen uit cannabis binnen te krijgen. Voor een echt lekkere wietthee volg je het best Mitsz z’n recept. En vooruit, voor de echte zoetekauwen hebben wij ook nog een recept voor Hot Canna-Choco, warme chocolademelk met cannabis.
Oké, niet iedereen waardeert een warme drank in de ochtend. Cannabis kun je daarom ook prima koud drinken, in de vorm van wietsap van wietbladeren bijvoorbeeld. Het is een compleet andere ervaring dan het drinken van wietthee, maar zeker niet minder gezond. Ook op het Mediwietforum wordt uitgebreid gesproken over verschillende wietsapjes.
De basis van het kauwbaar deel van dit cannabis-ontbijt hadden we bijna niet makkelijker kunnen maken. Je kunt namelijk prima wat sneetjes brood roosteren, en vervolgens besmeren met wietboter. Op die manier kun je de toast naar ieders smaak beleggen, en blijft het medicinaal.
Om je ook iets te geven voor op het geroosterde broodje hebben we eitjes met wietspek. Leg hiervoor zoveel plakken ontbijtspek als je wil eten op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet de oven op 135 graden. Bestrooi ieder plakje spek met gemalen wiet, bedek de plaat met aluminiumfolie en bak het vervolgens tien minuten in de oven. Draai na tien minuten de spekplakken even om en bestrooi ook de andere zijde met cannabis. Bedek weer de plaat en bak het geheel nog eens 10 minuten in de oven.
Terwijl het wietspek voor de tweede keer in de oven bakt, neem je een koekenpannetje en bak je daarin twee spiegeleitjes. Houd je geliefde van een uitsmijter, dan kun je er nog wat plakjes kaas op laten smelten. Als alles klaar is beleg je de geroosterde sneetjes brood met de gebakken wietspek en de spiegeleitjes. Eet smakelijk!
Oh ja, al het vet dat achterblijft na het uitbakken van het spek, bevat geactiveerde THC dus wellicht wil je daar nog wat meer mee kokkerellen. Je zou er bijvoorbeeld de eitjes in kunnen bakken. Of gebruik een geroosterd broodje, dat zuigt het vet gemakkelijk op en is lekker met wat peper (en zout).