(advertenties)
(advertentie)
Helaas kan cannabis snel uitdrogen als het slecht bewaard wordt. Uitgedroogde wiet smaakt niet lekker en is ook nog eens onhandelbaar omdat het bij aanraking tot een poeder uiteen valt. Deze té droge wiet hoef je echter niet weg te gooien. Je kunt er namelijk nieuw leven (of vocht) in blazen. Met deze handige tips hoef je nooit meer uitgedroogde wiet te gebruiken en maak je alles weer kakelvers.

Bewaren

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wanneer je cannabis goed laat drogen en curen blijft het lang goed, mits je het op de juiste manier bewaart natuurlijk. Uitdroging hóeft dus niet voor te komen, maar kan gebeuren als je wiet niet juist is verpakt. Gelukkig zijn er ook trucjes waarmee té droge wiet weer perfect bevochtigd wordt en als nieuw kan smaken.

Als je cannabis goed bewaart, in een afgesloten pot bijvoorbeeld, droogt het niet te snel uit. [Foto: shutterstock/Doug Shutter]

Wiet opnieuw bevochtigen

Met de volgende drie trucjes kun je jouw uitgedroogde wiet opnieuw bevochtigen. Waar je goed op moet letten is dat de wiet in geen geval in aanraking komt met water of het natte materiaal. Ook moet je goed in de gaten houden hoe lang je het proces aanhoudt gezien er een kleine kans bestaat op schimmelvorming als je het te lang laat staan.

1. Cannabis bevochtigen met sla

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar een stuk sla kan jouw uitgedroogde wiet weer perfect bevochtigen. [Foto: shutterstock/Natali Zakharova]

Je verwacht het misschien niet, maar een stuk sla kan cannabis in enkele uren vochtig maken.

Sla is van zichzelf enorm vochtig en het heeft totaal geen invloed op de smaak van de wiet, daardoor is het zeer geschikt om je uitgedroogde plantmateriaal opnieuw te bevochtigen.

 1. Doe een stukje sla in een afgesloten container (bijvoorbeeld tupperware) met je té droge cannabis.
 2. Laat de sla niet in contact komen met de wiet.
 3. Plaats de container met de wiet en sla in de koelkast.
 4. BELANGRIJK! Check het proces ongeveer om het uur want de sla hydrateert de cannabis razendsnel.

Knijp af en toe in een topje wiet tot je tevreden bent met de vochtigheid ervan. Eventueel kun je een takje breken om te zien hoe de cannabis eraan toe is. Maar het zal wat ervaring vergen tot je op het oog en gevoel kunt bepalen of wiet droog (of vochtig) genoeg is.

2. Wiet bevochtigen met sinaasappelschil

Deze methode heeft een groot voordeel, dat tegelijkertijd een nadeel kan zijn voor sommige mensen. Een sinaasappelschil geeft namelijk in tegenstelling tot de sla wél smaak af op de wiet. Je zult dus na dit proces een meer naar citrus-smakende wiet overhouden. Hoewel dat voordelig is wanneer je cannabis door de uitdroging smakeloos is geworden, is niet iedereen fan van de citrussmaak.

Een sinaasappelschil bevochtigt je cannabis én geeft het een citrussmaak, ideaal voor wiet die door uitdroging smakeloos is geworden. [Foto: shutterstock/Milosz_G]

 1. Plaats een sinaasappelschil in een afgesloten container met de uitgedroogde wiet.
 2. Zorg ervoor dat de schil niet in aanraking komt met de cannabis.
 3. Zet de bak in de koelkast.
 4. Bekijk na een dag de vooruitgang van het proces.

3. Watten of wattenschijf

Sommige mensen hebben goede ervaringen met het bevochtigen van wiet met watjes of een wattenschijfje. Waar je bij deze methode op moet letten is dat het water niet uit het materiaal loopt en er een plasje vormt. Dit zou namelijk in contact kunnen komen met je wiet, en dat willen we ten alle tijde vermijden. Een watje of wattenschijfje heeft geen invloed op de smaak van de cannabis.

Pas bij deze methode extra goed op dat de cannabis niet in contact komt met het water of het vochtige materiaal. [Foto: shutterstock/Alexandra King

 1. Maak het watje wattenschijfje vochtig.
 2. Plaats het vochtige (niet natte) watje of schijfje in een container met de cannabis.
 3. Sluit de container luchtdicht af.
 4. Zet het niet in de koelkast maar laat het op kamertemperatuur staan.
 5. Bekijk na een uurtje of twee de voortgang van het bevochtigen.
[Openingsfoto: shutterstock/Yarygin]