(advertenties)
(advertentie)

Wil je graag jouw gezondheid verbeteren met THC-wietolie, maar werkt het niet? Dat is op zijn zachts gezegd vervelend. Waarschijnlijk heb je best wat moeite gedaan om aan die olie te komen. En met een belangrijk doel: je beter voelen. Als THC-wietolie werkt niet, dan ligt dat waarschijnlijk aan één van deze vier oorzaken. 

Oorzaak #1: slechte leverancier

Steeds meer mensen gebruiken wietolie. Dus er komen dan ook steeds meer producenten die het aanbieden. Dit is duidelijk zichtbaar in de legale CBD-markt, maar mensen krijgen ook steeds makkelijker toegang tot illegale THC-olie, omdat er simpelweg meer aanbieders zijn.

De meest voorkomende reden van THC-wietolie die niet werkt, is ondeugdelijke olie. Dat komt omdat helaas niet iedereen even zuiver op de graad is. Er zitten tegenwoordig ook een hoop cowboys tussen. Die hebben weinig verstand van zaken en willen vooral snel geld verdienen. Zij bieden olie aan van slechte kwaliteit met weinig tot geen werkzame stoffen. Door dit soort figuren denk jij ten onrechte dat THC-wietolie bij jou niet werkt.

Koop daarom altijd wietolie bij een persoon of partij die je via-via kent, die goed staat aangeschreven en waar jij een goed gevoel bij hebt. Stel ook gerust een paar kritische vragen om te kijken of de verkoper verstand van zaken heeft. Enkele vragen die je gerust kan stellen:

Als de aanbieder beslagen ten ijs komt, is dat een goed teken.

LEES OOK: 3 veilige manieren om aan wietolie te komen

Oorzaak #2: slechte kwaliteit wiet

Ga niet zomaar met een aanbieder van wietolie in zee. Er zijn helaas ook oplichters actief. [Shutterstock/Aleutie bewerkt door MWS]

Je kunt natuurlijk ook zelf wietolie maken. Dan ben je niet afhankelijk van een aanbieder die je nauwelijks kent en heb je ultieme controle over het productieproces. Wietolie maken is niet zo moeilijk. Hier, hier en hier lees je er meer over. Ook kan je bij Stichting Mediwiet een cursus volgen.

Als je zelf wietolie maakt, heb je natuurlijk wiet nodig van goede kwaliteit. De kwaliteit van wiet bepaalt immers de kwaliteit van de olie. Je kan wiet kopen in een coffeeshop. Of via-via, hoewel je dan hetzelfde risico loopt als eerder besproken.

Als je zelf wiet kweekt, heb je nog meer controle. Je kweekt dan de wietsoort die (op papier) goed aansluit bij jouw wensen. Je weet ook zeker dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de planten zijn gespoeld. Maar zelfs nu kan het gebeuren dat je eigenhandig gekweekte wiet niet sterk genoeg is voor een goede olie. Wiet is nu eenmaal een natuurproduct; de hoeveelheid THC hangt van veel factoren af.

Wil je zeker weten of er voldoende THC in je wiet zit? Laat het dan testen bij Nova Research of High Lab.

Oorzaak #3: zoeken naar de juiste dosis

Ieder mens is anders. Daarom reageert ieder mens ook net iets anders op THC. Sommigen voelen één druppeltje wietolie binnen een paar minuten. Anderen hebben tien druppeltjes nodig voor eenzelfde effect. Er zijn ook genoeg mensen die de eerste paar keer niets merken omdat ze té gefocust zijn op de effecten. Zodra ze die focus loslaten, komen de effecten ineens wel.

Geef niet op als wietolie de eerste keer niet werkt. Geef het lichaam even tijd om te wennen en voorkom dat je gespannen wacht op wat komen gaat. Probeer juist te ontspannen.

Bovendien kan het even duren om de juiste dosis te vinden die goed past bij jouw wensen. Begin daarom altijd met een druppeltje en kijk wat het doet. Met één druppeltje kan er niets misgaan. Laat het lekker onbevangen over je heen komen. En merk je niets, dan neem je de volgende keer twee druppeltjes, enzovoorts.

Merk je na tien druppels nog steeds niets? Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn.

  1. De olie is van slechte kwaliteit en bevat te weinig THC.
  2. Je behoort tot een hele kleine groep mensen die ongevoelig is voor THC.

Geef in ieder geval nog niet op en probeer ten minste nog eens wietolie van een andere aanbieder. Of maak hem zelf. De kans is veruit het grootst dat de olie van slechte kwaliteit is en je met een ander product wel resultaten behaalt.

LEES OOK: Cannabis microdoseren voor optimale medicinale werking

Geen het lichaam tijd om te herstellen van voorgaande behandelingen en om te wennen aan THC. [Shutterstock/Atomazu]

Oorzaak #4: het lichaam heeft tijd nodig

Veel mensen die wietolie gaan gebruiken, hebben daarvoor de reguliere medische route bewandeld. Omdat succes daar uitbleef, proberen zij wietolie. Een hele goede stap, die het proberen meer dan waard is.

Vergeet echter niet dat het lichaam nog vol met medicijnresten zit. Misschien zelfs resten van verschillende medicijnen, omdat die door elkaar of kort achter elkaar zijn gebruikt. Zware medicatie zoals een chemokuur kunnen de lichamelijke balans en conditie zelfs zodanig verstoren, dat het enkele maanden kost om te herstellen.

Tijdens die hersteltijd is het heel goed mogelijk dat medicinale cannabis niet direct werkt. Geef je lichaam daarom de tijd om medicijnresten af te voeren, zodat de balans herstelt. Gebruik in die periode gerust wietolie, want dit versnelt een spoedig herstel. Houd er wel rekening mee, dat het enkele maanden kan duren voordat je merkt dat THC-wietolie echt werkt.

Je kan het lichaam eenvoudig helpen bij het ontgiften. Een proces dat men ook wel ‘detoxen’ noemt. Dit doe je door zo veel mogelijk onbewerkt, vers voedsel te eten. Eet dus veel groente en fruit, vermijd suiker en eet weinig tot geen snelle koolhydraten. Mijd ook kant-en-klaar voedsel uit pakjes en zakjes. Deze producten zijn altijd bewerkt, bevatten veel suiker en chemische geur-, kleur- en smaakstoffen. Drink voldoende water en probeer genoeg te bewegen.

LEES OOK: Boost je gezondheid met het endocannabinoïden-systeem

Geef niet zomaar op

Werkt jouw THC-wietolie niet? Loop dan bovenstaande vier punten eens door en kijk welke mogelijk van toepassing is. Geef in ieder geval niet de moed op als THC-wietolie de eerste keer niet werkt. Ervoor zorgen dat de olie goed werkt, is namelijk een proces dat tijd nodig heeft. Het kan even duren voordat je het het juiste product vindt. Ook kan het tijd kosten om de juiste dosis te vinden die voor jou goed werkt. En het lichaam heeft soms even nodig om te wennen aan THC en andere cannabinoïden en terpenen in wiet.

Gun jezelf die tijd. Probeer uit, experimenteer met verschillende dosissen, aanbieders en oliën. Deze moeite wordt in 99,9 procent van de gevallen beloond met resultaat.

[Openingsbeeld: real_content, Shutterstock]