(advertenties)
(advertentie)
Mr. Kush heeft de herfst in zijn bol, al is het net lente. In zijn binnentuin loopt de zomer af en is de laatste fase van de bloei ingegaan. De planten worden geflushed voor een schoon eindproduct en we blikken vooruit.

Prachtig gezicht

Wie net als ik binnen kweekt kent het gevoel van het openen van de kweekkast/-tent in de latere fase van de bloei. De geuren komen je – als het goed is – tegemoet en je ruimte is gevuld met een zee van glimmende wiettoppen.

Het blijft een mooi gezicht…

Ieder z’n eigen kweek

Oké, ik moet toegeven dat mijn kast níets is vergeleken met de beeldig gevulde G-kit van Dr. Groen op CNNBS.nl. Daarentegen heeft hij veel meer ervaring en kweekt hij nu met een HPS-variant van de kleine Mediwietsite kweekkast. De HPS- én de LED-variant die ik gebruik zijn inmiddels – na een korte afwezigheid van de LED – weer allebei te bestellen.

De LED-kast wordt vanaf nu geleverd met een nieuwe lamp, waar ik persoonlijk erg benieuwd naar ben, en is íets duurder geworden. Maar ik heb me door de mensen van Mediwietsite en de producent laten vertellen dat de lamp de extra centen meer dan waard is.

Flushen

In het vorige verslag gaf ik aan dat we één van de planten streng in de gaten houden. De bloeiharen op één van de SOG Killin planten zijn namelijk al sinds de zevende week bloei aan het indrogen. Gezien deze plant volgens de veredelaars bij Plantformers al na zeven weken oogstrijp kán zijn, is het dus reden om in de gaten te houden. Want als de bloeiharen voor 70-80% ingedroogd zijn zou de plant rijp moeten zijn om te oogsten.

De bloeiharen op deze SOG Killing drogen snel in, het lijkt erop dat de oogst dichterbij komt!

 

Hoogste tijd om te beginnen met het flushen (spoelen) van de planten. Want aan een goede oogst gaat een goede spoelperiode vooraf. Het is belangrijk om de wietplanten in de laatste twee tot drie weken van de bloei géén meststoffen meer te geven. De plant kan dan uit haar eigen reserves in de bladeren gaan putten, die langzaamaan vergelen en afvallen. Het is een essentiële stap in het kweekproces om een schoon product over te houden. De herfst mag intreden in huize Kush! Al zijn de overige planten nog lang niet zo ver.

Foxtails

Een opvallende verandering in de laatste weken is de ontwikkeling van foxtails op de twee Pineapple OG planten. Foxtails zijn eigenlijk langwerpige vergroeiingen aan de boven- en zijkanten van wiettoppen. Foxtails ontstaan over het algemeen door een te warme kweekomgeving. Dit is bij mij zeker niet het geval, dus ga ik ervan uit dat het aan de soort ligt. Want kan ook liggen aan genetica van bepaalde strains.

Foxtails zouden verder geen invloed moeten hebben op de smaak of potentie van mijn medicijn, dus maak ik me er ook geen zorgen om. Als de toppen zijn gedroogd merk je er al veel minder van, ze worden immers kleiner als het vocht eruit is.

Geduld

Daarover gesproken: ik kijk ernaar uit. De laatste fase van de bloei is ingezet en het kan voor mij niet snel genoeg gaan. Al is geduld een schone zaak bij het kweken van wiet. Er is niets meer zonde dan te vroeg geoogste cannabis.

Eén ding is zeker, ik ben er blij mee en heb tot nu toe al veel geleerd. Na deze ronde ben ik van plan meteen door te kweken, al weet ik nog niet wát. De kans bestaat dat ik bij een goede vriend van me een aantal stekjes ophaal, maar dat zien we dan nog wel. Voor nu is het spoelen en geduld hebben.