(advertenties)
(advertentie)
Onze Mr. Kush duikt na een korte afwezigheid weer zijn kweekkast in en is niet ontevreden met wat hij ziet. De kushplanten ruiken lekker, worden steeds dikker en beloven een goede oogst op te leveren, die voor één plant eerder lijkt te komen dan verwacht.

Oppas voor de wietplanten

Zoals jullie in mijn vorige verslag konden lezen stond er een korte vakantie voor mij op de planning. Ach, vakantie… Een citytripje, maar desalniettemin was het nodig een oppas te regelen voor mijn wietplanten. Altijd spannend! Komt ‘ie opdagen? Doet ‘ie het wel goed? Beschadigd ‘ie niet per ongeluk de planten of m’n materiaal? Afijn, genoeg om zorgen over te maken.

Gelukkig waren mijn zorgen ongegrond. Want op de afgesproken dag – na de oppas een dag ervoor aan onze afspraak herinnerd te hebben – ontving ik netjes een berichtje dat het was gelukt. Ik koos ervoor de oppas alleen water te laten geven. Minder voeding is in mijn geval niet zo’n probleem, en liever iets minder dan teveel was mijn idee.

Dikke toppen

Dan zie je maar weer hoe leuk een afwezigheid kan zijn. Je kent het misschien van kinderen die je een tijdje niet gezien hebt: ‘Jeetje, wat zijn jullie gegroeid!’. Zo stond ik er dus ook bij toen ik terugkwam. Omdat ik de planten al een aantal dagen niet meer dagelijks had gezien, was het verschil goed zichtbaar.

Dikke met trichomen bedekte toppen vulden mijn kweekkast toen ik terugkwam van mijn korte vakantie.

 

Wat mij vooral opviel was dat de toppen nu echt beginnen aan te zwellen. Bij één van de twee SOG Killing-planten lijkt ook het indrogen van de bloeiharen te zijn begonnen. Dat is vrij vroeg in de bloeifase, dus we moeten even in de gaten houden hoe zij zich ontwikkelt. De andere twee planten zijn overigens Pineapple OG’s, voor wie nu pas inschakelt en mijn eerdere verslagen niet heeft gelezen.

Hier is al goed te zien dat de bloeiharen beginnen in te drogen. Goed in de gaten houden!

 

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat we deze plant eerder moeten oogsten, maar zo ver zijn we nog niet. Daarvoor moet zo’n 70-80% van de bloeiharen oranje gekleurd zijn. En gelukkig maar, want ik zou even niet weten waar ik deze stinkerd zou moeten drogen! Normaal gesproken doe ik dat in de Mediwietsite kweekkast zelf en houd ik er de afzuiging 12 uur per dag voor aan. Maar ja, daar staan natuurlijk drie andere planten in. Er is gelukkig nog wat tijd om er rustig over na te denken.

Vooruitblik

Dat we in de tweede helft van de bloeiperiode zijn laten mijn wietplanten dus goed merken. De toppen zwellen lekker aan en beginnen steeds sterker te geuren. Als het indrogen van de bloeiharen van de SOG Killing door blijft gaan, zal ik waarschijnlijk binnenkort beginnen met spoelen van de plant.

Dan geef ik alleen nog maar water zodat de plant zichzelf ‘schoonspoelt’ van alle overbodige voedingsstoffen. Die kunnen de wiet een onaangename smaak geven of ongewenste gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Omdat ik ga voor een zo puur mogelijk product is dit voor mij erg belangrijk. Het is de reden dat ik ook alleen maar natuurlijke producten wil gebruiken tijdens de kweek.

In het volgende verslag kijken we vooruit naar een eventueel vervroegde oogst van de SOG Killing plant en zien we hoe de rest erbij staat. Vooralsnog ben ik erg tevreden!