(advertenties)
(advertentie)
Bij Mr. Kush is na de paniek van de beginweken eindelijk de rust teruggekeerd. Zijn planten staan nu vol in de bloei en dat betekent in zijn geval dat er het een en ander wordt aangepast in het voedingsschema. Ook kijken we met hem vooruit, want kweken is plannen.

Gezonde kweek

Ik mag niet klagen. Voor wat ik verwachtte door m’n struggles aan het begin van m’n kweekcyclus (verkeerd getopt, lees hier), gaat het echt voorspoedig. Over het algemeen ziet de kweek er gezond uit, op wat krullende bladpuntjes op één plant na dan. Maar omdat er voor de rest niets mis lijkt, ga ik er ook niet moeilijk over doen. Jullie kennen me inmiddels wel wat dat betreft. No-nonsense en zo weinig mogelijk ingrijpen.

De omlaag gebonden takken zitten werkelijk onder de kleine topjes. Die lijken nog de grootste bloeiharen te hebben, dus zullen waarschijnlijk relatief nog veel dikker worden. De geur begint nu ook steeds meer te komen. Het lijkt er overigens op dat de SOG Killin planten paarse tonen krijgen, en daar ben ik gek op! Weten hoe een wietplant paars wordt? Mediwietsite beschreef het eerder in dit artikel.

Vette bloei

De toppen worden langzaamaan dikker, dat betekent dat we richting het tweede deel van de bloei gaan. Het hoeft niet, maar je kunt de plant in die fase nog een booster geven. Omdat ik in mijn Plagron Top Growbox tóch een kreeg, ga ik deze vanaf nu dan ook gebruiken.

In mijn geval is het de Green Sensation van Plagron, een gifgroen goedje dat de aanmaak van bladgroen stimuleert. Aan het eind van de bloeifase wordt dat omgezet in suikers en bevordert het de opbrengst, smaak en potentie van mijn oogst.

Green Sensation is volgens de fabrikant goed voor een betere opbrengst, smaak en potentie van de planten.

Plannen

Een succesvolle kweek is goed gepland, en laat mij daar nou net niet zo goed in zijn. Binnenkort ga ik namelijk een paar dagen weg, te lang om de planten onbeheerd te laten. Die gaan in de tussentijd dorst krijgen dus moet ik iemand zien te regelen die ik kan vertrouwen om dit klusje van mij over te nemen.

Als ik deze top(per) zo gezond en blij wil houden, hebben de planten wel een oppas nodig.

 

Gelukkig heb ik in de familie wel wat mensen die ik bij hoge uitzondering kan vragen om even bij te springen. Laten we hopen dat ik komende week goed nieuws heb en een oppas heb gevonden. Dan kan ik met een gerust hart een midweekje ontspannen. Geen zorgen, mijn afwezigheid zal niets veranderen aan de frequentie van kweekverslagen.