(advertenties)
(advertentie)
Doordat de toppen in Mr. Kush z’n kweekkast bezaaid zijn met trichomen, heeft hij deze week wat moeite met het schieten van leuke foto’s. Ook bereid hij z’n planten en hun oppas voor op z’n korte afwezigheid.

Witte toppen

Het is wel duidelijk dat de Green Sensation van Plagron z’n werk doet in de Mediwietsite-kweekkast. Sinds ik een week geleden ben begonnen met de booster, zijn de toppen werkelijk spierwit van de trichomen aan het raken. Het is een prachtig gezicht, maar maakt het niet makkelijk om foto’s te maken. De toppen zijn namelijk zo bedekt met kristallen dat ze de flits reflecteren. Toch heb ik wat (niet te felle) juweeltjes kunnen vastleggen.

Oppas

Omdat ik binnenkort een paar dagen weg ben, zoals ik in mijn vorige verslag liet weten, heb ik een oppas geregeld voor de planten. Lang ben ik niet weg, maar er zal minstens één keer water gegeven moeten worden als ik weg ben. Daarom heb ik een betrouwbaar familielid bereid gevonden om langs te komen.

Ik durf de planten haast niet alleen te laten. Je bent er toch dagelijks mee bezig en dan raak je eraan gehecht.

 

Zelf vind ik het niet erg om een fout te maken, zo leer je tenminste. Maar wanneer een ander het doet verandert de zaak. Daarom heb ik de oppas uitgenodigd om te zien hoe ík de planten verzorg en uit te leggen waar hij op moet letten. Op het moment van schrijven zit ik te wachten tot de deurbel gaat.

Vakantietraining

Over de gekrulde bladpunten die ik in mijn vorige verslag beschreef heb ik wat tips gehad. Zo zou het kunnen komen door een teveel aan water. Klinkt logisch, ik ben soms té verzorgend en dat kan ertoe leiden dat je soms wat meer doet dan nodig. Een andere verklaring zou zijn een stikstof-overschot. Maar omdat het voedingswater voor alle vier de planten gelijk is en het de enige plant is met dit probleem, kunnen we die optie wegstrepen.

De gekrulde bladpunten komen waarschijnlijk door een teveel aan water.

 

Wat ik nu dus ga doen is de planten even laten wennen aan wat drogere voetjes. Dat zal geen probleem zijn, gezien indica-planten gewend zijn aan een droog klimaat en deze planten vooral indica genetica lijken te hebben. Blijkbaar hebben ze het ook nodig en zijn de gekrulde bladeren hun manier om het me te zeggenn. Het is straks dus in elk geval geen schok als ze niet dagelijks water krijgen, maar er een paar dagen tussen zit.