(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Van wiet tot medicijn Welke manier van extractie is het meest effectief??

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #19760
  Berry
  Bijdrager
  • Level
  51 reacties

  Goedemiddag kweekgenoten,

  Ik wil olie maken van wiet maar welke manier haal je het beste er uit.

  Ik gebruik nu alcohol maar dit is slecht verkrijgbaar en duur.

  ik zag dat het rechtstreeks met olijfolie kan maar ook met kokosolie, hebben deze manieren dan hetzelfde effect, oftewel is de sterkte dan hetzelfde?

  alvast bedankt!

  groetjes Berry

  #19803
  Snean
  Sleutelbeheerder
  • Level
  89 reacties

  Hoi Berry,

  Alcohol is veel effectiever dan olie of vetten om cannabinoïden op te lossen. Met olijfolie kan het idd ook maar de potentie is dan veel lager. Je kunt ook butaangas gebruiken maar dat is dan weer gevaarlijker en moeilijker om schoon te maken. Consumptiealcohol is het beste. Als je het terugwint is het wel een stuk goedkoper, dan kun je het meerdere keren gebruiken.

   

  #19810
  Berry
  Bijdrager
  • Level
  51 reacties

  Ok thx Snean, helemaal duidelijk

 • #20415
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Om te roken, verdampen of dabben is de meest effectieve manier om cannabinoiden te scheiden van het plantmateriaal is nog altijd de ouderwetse droge zeeftechniek. Deze techniek laat de trichomen intact waarbij de essentiële oliën zoveel mogelijk beschermd en in hun natuurlijke vorm behouden blijven. Het  beste resultaat wordt verkregen  wanneer de plant gelijk na het oogsten ingevroren wordt op -80 C en het zeven plaatsvindt onder sub zero temperatuur. Deze techniek is niet alleen het meest effectief vanwege het optimale behoud van de meer vluchtige terpenen maar vooral ook omdat via elektrostatische zuivering de trichomen simpel gescheiden kunnen worden van alles wat niet trichoom is, dit maakt het eindresultaat ongekend potent, zuiver en compleet.

   

  Voor oraal of sublinguale inname zullen de cannabinoiden dmv verhitting geactiveerd moeten worden waardoor het bovengenoemde voordeel van terpenenbehoud teniet wordt gedaan.Alleen alcohol is dan wellicht te effectief omdat alcohol ook chlorofyl opneemt. Butaan is selectiever en kan na de extractie het resultaat met alcohol van plantvetten gezuiverd  worden.

  #20650
  Berry
  Bijdrager
  • Level
  51 reacties

  ok thx voor je reactie Lufrmensch!

  #20803
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  He @luftmensch bedankt voor je uitgebreide antwoord. Wat wij ons echter afvragen is, hoe krijg je de droge stof (trichomen) die je van het plantmateriaal afklopt dan het beste in een druppelbare vorm? De vraag was namelijk gericht op het maken van wietolie. Zou je dat nog kunnen ophelderen alsjeblieft? Wij zijn erg benieuwd naar jouw kijk daarop.  :D

(advertenties)
 • #20813
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Trichomen laten zich prima mengen met oliën.  Het voordeel is dat je in principe maar een keer gebruik maakt van verhitting om zowel de trichomen te mengen met de olie en de thc te activeren. Een dispergeer apparaat wordt vaak gebruikt om de trichomen op een lagere temperatuur te kunnen mengen met de olie en de biologische beschikbaarheid van de cannabinoiden te verhogen.

  #20877
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Als aanvulling op wat Snean heel juist opmerkt zijn, door het geringe opnemend vermogen van zowel LCT en MCT oliën , meerdere wassingen nodig om alle trichomen te oogsten. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de grenslijn van plantmateriaal en olie voortdurend in beweging is(agitatie). Omdat het kookpunt van olie hoger ligt dan die van de meeste terpenen(waaronder cannabinoiden) is het niet mogelijk om de olie te concentreren. Dit maakt het voor het doseren praktischer om eerst de trichomen te scheiden van het inerte plantmateriaal om vervolgens olie te gebruiken als dragerolie en daarbij gebruik te maken van het maximale verzadigingsniveau van de gekozen draagolie. Voor een gezonde stoelgang is het namelijk niet bevorderlijk om dagelijks lepels olie naar binnen te moeten werken om het gewenste therapeutische effect te bewerkstelligen.

  #21054
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

 • #21055
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  #21448
  Maxel
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Ik doe het alleen met alcohol van 96% consumptie alcohol, ook omdat iemand dat voor mij maakt dus een stuk goedkoper dan via de officiële kanalen

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.