(advertenties)
(advertentie)
Om de week brengt Pendergast ons op de hoogte van het wel en wee in zijn kweekruimte, maar hij maakt ook graag wat tijd vrij om het één en ander uit te testen. Zo probeerde hij Sensi Seeds’ CBD-oliecapsules en was onze kweekverslaggever aangenaam verrast over (het gebrek aan) de smaak, het gebruiksgemak en de medicinale werking ervan.

CBD tegen verschillende klachten

Zoals sommige van jullie weten kweek ik, Pendergast, cannabis voor de medicinale werking ervan. Daarvan deel ik elke twee weken een uitgebreid verslag, hier op Mediwietsite. Nu staan er Michka-planten in m’n kweekkast van het zadenbedrijf Sensi Seeds. Een gerenommeerd bedrijf in de cannabisbranche met meer dan alleen steengoede zaden in het assortiment.

Ik kreeg de mogelijkheid om één van Sensi Seeds’ nieuwe producten te mogen testen, hun CBD-oliecapsules, en deed dat natuurlijk graag. Uiteraard schreef ik hiervan een verslag, zodat ook jullie een beeld krijgen van de werking en de voordelen van het gebruik van CBD-olie in capsules.

Pendergast test graag de CBD-oliecapsules van Sensi Seeds

Een lange tijd geleden vertelde ik jullie dat waarom ik begon met mediwiet kweken. Ik deed dit in eerste instantie voor mensen om mij heen, maar ook voor mezelf.

Zelf kamp ik met slaapproblemen, chronische pijn en ‘Restless Legs Syndroom’ (RLS). Dit laatste – RLS – is een slaapstoornis die zorgt voor een onbedwingbare aandrang om mijn benen te bewegen. Heel vervelend, want je kunt onmogelijk slapen of je concentreren als je er last van hebt.

Smaak

Om deze redenen gebruikte ik de laatste tijd CBD-oliën. Het zijn in principe goede producten – maar ze kennen wel enkele nadelen, vind ik zelf. Allereerst is het de smaak. De CBD-oliën laten een sterke smaak achter in je mond, waar je soms na het poetsen van je tanden niet eens vanaf komt. Ikzelf ben absoluut geen fan van deze smaak.

De capsules van Sensi Seeds – die overigens ook veganistisch en glutenvrij zijn – zorgen ervoor dat je deze smaak niet in je mond krijgt. De capsules zijn smaakloos en laten – eenmaal ingenomen – de CBD langzaam los in je lichaam.

Praktisch

Een ander nadeel van CBD-olie vind ik de troep die het kan geven. Ik heb geen idee of ik de enige ben, maar ik wil nog wel eens wat morsen. En die vettige substantie laat overal vlekken achter. Puur uit praktisch oogpunt wilde ik dus al deze CBD-oliecapsules proberen. Maar niet alleen daarom, want de capsules kennen nog enkele andere voordelen.

Herkenbaar? Het is makkelijk morsen met CBD-olie in pipetflesjes.

 

De Sensi Seeds CBD-oliecapsules zijn een toevoeging op je dagelijkse dieet, een voedingssupplement als het ware. Dit supplement bevat voornamelijk cannabidiol (CBD), één van de twee meest bekende werkzame bestanddelen van de cannabisplant.

Veelzijdige werking

Cannabidiol heeft, zoals de meeste Mediwietsite-lezers misschien al weten, geen psychoactieve werking. Je wordt er dus niet ‘stoned’ of ‘high’ van – maar CBD kent wel veel gezondheidsvoordelen. Enkele redenen waarom mensen CBD gebruiken zijn: tegen (ontstekings-)pijn, (oververmoeidheid door) slaapproblemen, algehele malaise, depressie en epilepsie. CBD is tegen zoveel verschillende ziekten werkzaam door haar unieke werking op het lichaamseigen cannabinoïde-systeem (ECS).

Andere cannabinoïden

Maar CBD is niet het enige cannabisbestanddeel van de CBD-oliecapsules van Sensi Seeds. De capsules bevatten namelijk ook cannabichromeen (CBC); een cannabinoïde waar je ook niet stoned van wordt maar die wel enkele medicinale eigenschappen van delta-9-THC heeft.

De CBD-oliecapsules van Sensi bevatten meer dan alleen CBD.

Bovendien bevatten de Sensi Seeds capsules CBG-olie. CBG is een plantbestanddeel dat in verband is gebracht met het voorkomen en bestrijden van winterdepressies. Iets wat in ons land – helaas – wat vaker voorkomt dan goed voor ons is.

Bovenop CBD, CBC en CBG bevatten de capsules ook nog CBN. Dit is de kalmerende afbraakstof van THC, die bijdraagt aan pijnstilling en een goede slaap. Daarbij heeft CBN, net als THC en CBD, geen nare bijverschijnselen die pijnstillers van de farmaceutische industrie wel kunnen hebben.

CBD met terpenen

Afgezien van alle toegevoegde cannabinoïden in de CBD-oliecapsules, bevatten deze ook terpenen. Terpenen zijn hoofdzakelijk (in verschillende samenstellingen) verantwoordelijk voor de geur en smaak van wiet, maar ook voor de specifieke medicinale werking van een bepaalde cannabissoort.

Daarbij is het zo dat ook terpenen niet psychoactief werken, dus je deze gerust kunt nemen zonder bijverschijnselen. Let wel op: pure – onverdunde – terpenen zijn niet geschikt voor orale consumptie.

Elke CBD-capsule van Sensi Seeds bevat zo’n 15mg CBD.  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1 of 2 capsules per dag, in te nemen met water. Omdat ik al een behoorlijke tijd CBD gebruik heb ik besloten om gelijk te beginnen met twee keer per dag, één capsule.

Resultaat: positief

Ik kwam erachter dat de capsules inderdaad geen smaak hebben, een groot voordeel voor mij. Ook zitten de capsules goed dicht en was er geen enkele die brak of lekte. Na een maand alleen de capsules gebruikt te hebben kan ik bevestigen dat ze inderdaad werken, en dus een correcte hoeveelheid goede CBD – en CBC, CBG, CBN en terpenen – bevatten.

Ik heb in de tussentijd geen andere CBD producten gebruikt en ik had nauwelijks last van RLS. Tenslotte merk ik een positieve uitwerking van de CBD-oliecapsules op mijn chronische pijn. Voor mij een ultieme uitkomst, want nu hoef ik die vieze smaak van CBD-olie niet meer te proeven. Mijn oordeel: de CBD-oliecapsules zijn smaakloos, praktisch in gebruik en effectief.

De CBD-oliecapsules zijn per 60 stuks (voor 29,95 euro) verkrijgbaar op de website van Sensi Seeds.