(advertenties)
(advertentie)

CBG (cannabigerol) is niet de bekendste cannabinoïde, maar volgens Brits onderzoek wel een hele belangrijke. Want hij zou namelijk op een veilige manier de eetlust weer kunnen opwekken bij mensen met extreem gewichtsverlies, zonder allerlei vreselijke bijwerkingen van farmaceutische medicijnen.

Deze niet-psychoactieve cannabinoïde remt bacteriegroei, ontstekingen, tumorgroei en groei van dodelijke kankercellen. En volgens een onderzoek van de Berkshire’s University of Reading in Groot-Brittannië wekt het veilig en effectief de eetlust terug op. Dit onderzoek werd gepubliceerd door het NIH (het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut).

Hyperfagie

Proefpersonen kregen CBG óf een placebomiddel toegediend en werden onderzocht. De onderzoekers concludeerden dat CBG zorgt voor hyperfagie (extreme eetlust en/of honger). Dat is goed nieuws voor mensen die lijden aan eetstoornissen zoals anorexia en boulimia, maar ook kankerpatiënten die door chemotherapie hun eetlust kwijtraken.

[Foto: Weedmaps]

[Foto: Weedmaps]

Positieve geheimen

Ondanks het feit dat de DEA wiet nog niet uit de categorie van gevaarlijke drugs wil halen in Amerika, willen ze wel onderzoek naar mediwiet makkelijker maken. Een goede zaak, mits het niet een truc is van farmaceutische bedrijven om al het eerdere onderzoek te saboteren en verdere onderzoeken in hun voordeel uit te laten komen. Want de cannabisplant heeft nog veel meer positieve geheimen om te delen. Weedmaps heeft een overzicht gemaakt van alle kwalen die je kan genezen met cannabinoïden, dat overzicht staat hier links.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Openingsfoto: Voyagerix, Shutterstock.com]