(advertenties)
(advertentie)

Het onderwerp ‘medicinale wiet’ wordt steeds meer mainstream. Zo blijkt ook uit deze video; een korte documentaire waarin twee scholieren onderzoek doen naar de werking van medicinale wiet. En dat beperkt zich niet tot een spreekbeurt met wat informatie van internet.

Tim van Slooten en Yannick Kranenburg zijn twee scholieren die, vermoedelijk voor een schoolopdracht, in de wereld van medicinale cannabis duiken. Twee jonge knapen met dit onderwerp bezig zien is vermakelijk en tegelijkertijd interessant en leuk om naar te kijken.

Tim en Yannick willen weten hoe cannabis het lichaam beïnvloedt, wat de voordelen daarvan zijn en waarom sommige mensen zo moeilijk doen over wiet en medicinale cannabis. En daarbij gaan ze veel verder dan simpelweg wat informatie oplezen van internet.

De jongens willen experts spreken en bellen er lustig op los. Uiteindelijk krijgen ze een beleidsadviseur openbare orde en veiligheid te spreken. Ook gaan ze langs bij Wernard Bruining van Stichting Mediwiet. Tijdens de 24 minuten durende video ben je getuigen van een ontluikende documentaire waarin Tim en Yannick steeds dichter bij de antwoorden op hun vragen komen.